Liga Kupa: megvan a továbbjutás
| Kategória: HíreinkKupa

A PLER Budapest elleni hétgólos győzelemmel kiharcolta a továbbjutást a Liga Kupa csoportkörében a HE-DO B. Braun Gyöngyös címvédő csapata.

Két győzelemmel kezdte szereplését a Liga Kupa csoportkörében a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely címvédőként indult a sorozatban. A Hatvan elleni kettős győzelem után a PLER Budapest együttesével szemben kellett pályára lépnie Konkoly Csaba legénységének, amely ezúttal is foghíjas volt az Európa-bajnokságon szereplő Ubornyák Dávid és a sérüléssel bajlódó Németh Tamás, valamint Buzogány Barna hiányzása miatt. A küzdelem hazai góllal indult, a 4. percben pedig már kétgólos hazai vezetés mellett folyt (3-1). A követő néhány percben a vendégek akarata érvényesült, akik a 9. percben átvették a vezetést (3-4), majd Újvári két találatával megfordítottuk az állást (5-4), és a második negyedóra is hazai előnyel indult (6-5). Tizenegy perccel a félidő vége előtt az addigi legnagyobb, háromgólos különbséget sikerült kialakítanunk (9-6), majd Konkoly Csaba időkérése után még kettőt közétettünk, és a hajrá ötgólos vezetésnél kezdődött (11-6), és a szünetre is ezzel a különbséggel vonulhattunk (12-7).

Két gyors hazai góllal kezdődött a második játékrész, amit azonban három vendégtalálat követett, így a 35. percre egy góllal csökkent az előnyünk (14-10). A 40. percig négy-öt gólos vezetésen tartottuk magunkat, amikor sikerült hattal ellépnünk ellenfelünktől (18-12), majd három perccel később már héttel vezettünk (20-13). A 17. perc végén nyolc volt közte (22-14), majd tíz perccel a vége előtt a vendégek időkérése 22-15-ös állásnál állította meg a játékot. Addigra Gráf Martin is feliratkozott a góllövők közé, a mérkőzés utolsó szakaszára pedig Jaros Olivér és Kovács István Kolos érkezett a pályára, és két beállós játékra váltottunk. Három perccel a vége előtt Gödör Bence büntetőt hárított, ezt leszámítva nagy izgalmak nem maradtak hátra, sima, hétgólos győzelmet arattunk harmadik Liga Kupa-mérkőzésünkön, és nem csak őrizzük százszázalékos mérlegünket a sorozatban, de a továbbjutást is kiharcoltuk.

Férfi kézilabda Liga Kupa E csoport
HE-DO B. Braun Gyöngyös – PLER Budapest 25-18 (12-7)
Gyöngyös, 250 néző
V.: Földesi Csaba, Halász András
GYÖNGYÖS: Tóth M., Gödör (kapusok) – Papp 1, Urbán 3, Jaros, Sipeki 2, Varsandán 6 (2), Hegedűs 2, Gábori 1, Vilovszki 3, Gerdán, Kovács I. K., Gráf 4, Újvári 3. Edző: Konkoly Csaba.
BUDAPEST: Andorka, Koncz (kapusok) – Bak, Patyi 3 (2), Székely 1, Grebenár 2, Takó 4, Kavin, Ferencz, Schmidt 1, Gál, Horváth 2, Cseh, Khalil 2, Farkas, Turcsán 3. Edző: Laurencz Szabolcs.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

Értékelések: