Liga Kupa: megvan a második is
| Kategória: Híreink

Háromgólos győzelmet aratott, ezzel második Ligakupa-mérkőzését is megnyerte a Dabas ellen a HE-DO B. Braun Gyöngyös. Farkasaink ezúttal hazai pályán múlták felül ellenfelüket.

Az idegenbeli találkozóval szemben, ahol 45 percig rendkívül szorosan alakult az eredmény, ezúttal szinte végig vezetett a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Dabassal szemben. Bár az első gólt a vendégek szerezték, gyorsan egyenlítettünk, a negyedik perc végén pedig a vezetést is megszereztük (2-1), amit onnantól nem is engedtünk ki a kezünkből. A farkasok az első tíz percben mindössze három gólt engedélyeztek ellenfelüknek, és 6-3-ra elléptek, majd tovább növelték előnyüket, és az első negyedóra elteltével már öttel vezettek (10-5). A Dabas egy időkérés után zsinórban három gólt szerzett, amivel mínusz kettőre zárkózott, a farkasfalka a 21. percre tudta visszaállítani az ötgólos különbséget (14-9). A félidő hajrájában héttel is vezettünk, végül hatgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre (17-11).

Halász góljaival indult a második félidő, 19-11-re léptünk el ellenfelünktől, és a különbséget tíz perc elteltével is őrizni tudtuk (23-15). Ekkor a vendégek felzárkózásba kezdtek, és szép lassan lépegettek közelebb a mieinkhez, tíz perccel a meccs vége előtt már csak öttel vezettünk (25-20), a hajrá elején pedig két üreskapus góllal mínusz háromra zárkóztak a Pest megyeiek (26-23). Másfél perccel a vége előtt csak kettő volt a különbség (28-26), de ennél közelebb nem tudott zárkózni a Dabas, és végül 30-27-es különbséggel szereztük meg második győzelmünket a Liga Kupa csoportkörében.

A HE-DO B. Braun Gyöngyösre legközelebb a K&H ligában vár feladat, a bajnokságban október 22-én a Tatabánya együttesét fogadjuk.

Férfi kézilabda Liga Kupa, B csoport
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Dabas KC 30-27 (17-11)
Gyöngyös, 500 néző
V.: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Gyöngyös: Bartucz, Gyánti (kapusok), Nkousa 2, Halász 6, Hegedüs 3, Gábori 1, Lakosy 1, Schmid, Gerdán, Schaffer 7, Gyallai 1, Gráf, Jóga 3, Menyhárt 6 (2). Edző: Bíró Balázs.

Dabas: Nagy, Pallag (kapusok), Garajszki 1, Bálint 7 (6), Bognár 2, Fekete 4, Balogh, Koller 2, Talabér 1, Tóth 2, Katona 3, Hutvágner 3, Zdolik 2. Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 8/6.

Értékelések:

Képgaléria: