Liga Kupa-meccsekkel kezdjük az évet
| Kategória: Híreink

Szeretné megtartani 5. helyét a bajnokságban a szezon végére a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapatának legénysége, amely január 8-án kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra. A bajnokságra való hangolódást segíti a következő hetekben lejátszandó négy Liga Kupa csoportmeccs is annak ellenére, hogy egyelőre igencsak foghíjas a farkasfalka.

Megkezdte a felkészülést január 8-án a 2019/2020-as férfi kézilabdabajnokság tavaszi szezonjára a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. A mátraaljai farkasok a következő hetekben játsszák le négy Liga Kupa csoportmérkőzésüket is a Hatvani KSZSE és a PLER-Budapest ellen.

– A Liga Kupában szokás szerint az idegenlégiósok nem léphetnek pályára. Mirko Hercegre egyébként sem számíthatnék, hiszen tagja a csütörtökön startoló Európa-bajnokságon részt vevő bosnyák válogatottnak. Ubornyák Dávid a magyar válogatott tagjaként szintén az EB miatt nem lehet velünk, Lubomir Duris pedig Szlovákia csapatával VB-selejtezőket vív. Sérülés miatt nem áll rendelkezésemre Németh Tamás, így eléggé szűk kerettel tudunk nekifutni címvédőként a Liga Kupának. Szeretnénk továbbjutni a csoportból, de elsősorban arra lesz jó ez a négy meccs, hogy a bajnokságban kevesebb szóhoz jutó játékosaink kiegészülve a fiatal Jaros Olivérrel meg tudják mutatni éles helyzetben farkaskarmaikat. Irányítóink Duris és Ubornyák hiánya miatt Sipeki Levente és Gráf Martin lesznek – mondta Konkoly Csaba vezetőedző.

A gyöngyösiek mestere szerint az osztálybéli különbségnek még a szűk keret ellenére is kell jönnie a Hatvannal és a PLER-rel szemben. Érdekesség, hogy a hatvaniak egyik hálóőre Hudák Henrik, a HE-DO B. Braun Gyöngyös kapusedzője.

– Mindkét ellenfelünk jól szerepel az NB I/B-ben, ezért a Liga Kupa-találkozók a bajnokságra való felkészülésünket is segítik. Az őszi szezon a Mezőkövesd elleni vereségünkkel nem az elképzeléseink szerint fejeződött be, ám jelenlegi pozíciónk miatt sem kell szégyenkeznünk a bajnokságban. Szeretnénk a tavaszi szezon végére is megtartani az 5. helyezésünket – jelentette ki Konkoly mester.

Az edző úgy számol, hogy – a magyar és a bosnyák válogatott szereplésének függvényében – a január 20-i héten már teljes lesz a gyöngyösiek kerete.
Konkoly Csaba azt is elmondta, hogy tervei szerint a televízióban megnézi majd a magyar válogatott mérkőzéseit.

– Komoly ellenfelekkel kerültünk egy csoportba, ám egy bravúrgyőzelem szárnyakat adhat megfiatalított nemzeti csapatunknak. Büszkék vagyunk arra, hogy Ubornyák Dávid személyében mi is adhattunk egy játékost a válogatottnak. Biztos vagyok benne, hogy a játékpercek számától függetlenül Dávid csak profitálhat ebből az Európa bajnokságból – mondta Konkoly Csaba.