Liga Kupa: magabiztos menetelés
| Kategória: Híreink

Második debreceni mérkőzésén is magabiztosan diadalmaskodott a gyöngyösi farkasfalka a Liga Kupában. Három mérkőzés után csapatunk százszázalékos mérleggel vezeti csoportját.

A csarnokfelújítás miatt 24 órán belül kétszer is pályára lépett a farkasfalka, a tegnapi DEAC elleni mérkőzés visszavágója következett ismét debreceni környezetben. Lendületesen kezdtük a mérkőzést, támadásban eleinte Papp és Ubornyák bizonyultak vezéregyéniségnek. Az előző mérkőzés mintájára ma is az első pillanattól kezünkben volt az irányítás, tíz perc elteltével 3-7-re vezettünk. A négy-öt gólos előnyünket magabiztosan tartottuk, azonban ettől jobban nem sikerült ellépnünk. Ez többek között köszönhető volt annak, hogy védekezésünk minősége nem mindig volt megfelelő, elöl pedig több technikai hibát is vétettünk. Az első félidő végjátékában két gólra zárkózott a hazai csapat, végül 19-21-es gyöngyösi vezetéssel került lefújásra a játékrész.

A második játékrészt a feljavult védekezésünknek köszönhetően egy 0-4-es rohammal kezdtük, az első hazai találatra közel kilenc perc után került sor. A 39. percben még csak 21-25-re vezettünk, azonban a hazaiak technikai hibáikból adódó hétperces gólcsendjét kihasználva elkezdtük növelni előnyünket. Nem adta könnyen magát a debreceni alakulat, a végsőkig igyekeztek tartani a tempót farkasainkkal. A végjátékban sikerült felőrölnünk ellenfelünket, Nkousa és Vasic találataival tizenhárom góllal bizonyultunk jobbnak a mérkőzés végére. A DEAC elleni második összecsapáson végül 40-27-re diadalmaskodtunk.

Jövő héten újabb két találkozó vár a mieinkre a kupasorozatban, szerdán és pénteken Mezőkövesden lépünk pályára.

Férfi kézilabda Liga Kupa, 3. forduló
Debreceni EAC – HE-DO B. Braun Gyöngyös 27-40 (19-21)
Debrecen, 100 néző
V.: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

DEAC: Maródi, Boros, (kapusok) Hornyák 1, Mórucz 1, Kathi 3, Gidai 2, Rédei 1, Péter 3, Szolnoki 5, Zalai, Pethő 7, Dobos 3, Tóth 1. Edző: Bíró Imre.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszki, (kapusok) Vasic 8, Nkousa 6, Ubornyák 4, Mátyás 4, Hegedűs 1, Gábori 4, Vilovski, Rosta 2, Gerdán, Szucsik 2, Papp 8, Gyallai 1. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 4/4 ill. 3/5
Kiállítások: 10perc ill. 4perc

A csoport állása: 1. HE-DO B. Braun Gyöngyös 6 pont, 2. DEAC 4 p., 3. Mezőkövesdi KC 2 p., 4. SBS Eger 2 p.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös további mérkőzései:
2022. január 19. szerda, 18:00 Mezőkövesdi KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2022. január 21. péntek, 18:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
2022. január 25. kedd, 18:00 SBS Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös