Magabiztos győzelemmel őrizte meg hibátlan mérlegét a Liga Kupa E csoportjában a PLER elleni zárómérkőzésen már tét nélkül pályára lépő HE-DO B. Braun Gyöngyös. Címvédő együttesünk a legjobb nyolc csapat között folytathatja.

Tét nélkül léphetett pályára a címvédő HE-DO B. Braun Gyöngyös a PLER Budapest otthonában, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy együttesünk továbbjut csoportjából, és a legjobb nyolc csapat között folytathatja Liga kupás szereplését. Ennek ellenére farkasaink erősen kezdték a találkozót, és egy 0-5-ös sorozattal rögtön a 4. percben időkérésre kényszerítették ellenfelüket. Az 5. percben a házigazdák is megkezdték a gólgyártást, a különbséget azonban nem tudták csökkenteni, a 10. percben 4-9, a tizenötödikben 5-11 volt az állás. A 19. percben Gödör Bence Patyi lövését, majd büntetőjét is hárította, a 20. percben pedig Gráf Martin kiállításával először kerültünk emberhátrányba. Ennek ellenére az előnyünket tovább tudtuk növelni, nyolc perccel a vége előtt már hét góllal vezettünk (8-15). A különbséget a sípszóig is megőriztük, és 11-18-as állásnál, hétgólos vezetésnél vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészt is jól kezdtük, öt és fél perc alatt öt gólt lőttünk, ráadásul Gödör Bencének is sikerült védést bemutatnia, így a 36. percben már kilenccel vezettünk (14-23). A 40. percben Varsandán góljával lett 17-26 az állás, ami időkérésre késztette a hazai együttest. A 43. percben Tóth Mihály is feliratkozott a gólszerzők közé, majd egy védést követően kapusunk ismét betalált, amivel először nőtt tíz gólra a különbség a két csapat között (18-28). A következő percekben csökkent az előnyünk, és az utolsó tíz percnek hétgólos vezetéssel vághattunk neki (24-31). A találkozó utolsó percei jelentősebb esemény nélkül zajlottak, kérdés már csak a győzelmünk aránya volt. Végül öt gólt sikerült megőriznünk az előnyünkből, és 31-36-os győzelemmel zártuk a Liga Kupa csoportkörét.

Férfi kézilabda Liga Kupa E csoport
PLER-Budapest – HE-DO B. Braun Gyöngyös 31-36 (11-18)
Budapest, 65 néző
V.: Bócz László, Wiedemann Viktor
BUDAPEST: Jónás, Andorka, Koncz (kapusok) – Bak 3, Patyi 5 (2), Székely 5, Grebenár 3 (1), Kavin 1 (1), Ferencz, Schmidt 2, Gál 1, Horváth 2, Cseh 5, Khalil 3, Farkas, Turcsán 3. Edző: Laurencz Szabolcs
GYÖNGYÖS: Tóth M. 2, Gödör (kapusok) – Papp 3, Urbán, Jaros 3, Sipeki 4, Varsandán 5 (1), Hegedűs 1, Gábori 2, Vilovszki 3, Gerdán, Kovács, Gráf 2, Újvári 11. Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1.

A csoport végeredménye: 1. HE-DO B. Braun Gyöngyös 8 pont, 2. PLER Budapest 2 p., 3. Hatvani KSZSE 2 p.