Liga Kupa: előny a negyeddöntőben
| Kategória: Egyéb

Kétgólos előnyt szerzett a hazai visszaváróra a Liga Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata a Komló ellen.

Óriási jelentőségű meccsre utaztak a farkasok Komlóra, több okból kifolyólag is. Egyrészt a legutóbbi bajnoki találkozón elszenvedett vereség visszavágásáért, másrészt pedig a Liga Kupában a legjobb négy közé jutásért. Nem kezdődött túl nagy tempóval a mérkőzés, de Merkovszki már ekkor jelezte védéseivel jelenlétét. Fiataljaink nagyon motiváltan kézilabdáztak, a Nkousa-Jaros-Gráf hármas többször is beköszönt a hazaiak kapujába. Közel negyedóra elteltével négygólos előnyben voltunk, ez azonban még közel sem adott okot arra, hogy fellélegezzünk. Vliovszki és Varsandán rutinja és biztos keze adta a csapat vázát támadásban, hátul azonban sorra jöttek a kétperces büntetések, amelyek nem könnyítették meg a védőfal munkáját. A 23. percre felzárkózott a komlói gárda, így a félidő hátralévő perceiben ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. A pihenőben 16-16-os mutatott az eredményjelző.

A második játékrészt egy Gráf-góllal és egy újabb kiállítással kezdtük, ami ekkor már az ötödik volt a falka számára. Épphogy véget értek emberhátrányos perceink, rögtön jött a következő büntetés. Ezeket kihasználva a 37. percben fordítani tudtak a hazaiak (21-20). Háromgólosra hízott a hátrányunk, így időkérés következett részünkről. Varsandán továbbra is magabiztosan értékesítette mind büntetőinket, mind saját helyzeteit. A fiatal Gyánti került a kapuba, aki remekül beszállva fontos pillanatokban támogatta a csapatot hátulról. A 45. percben újra kiegyenlítettünk (25-25), majd Gábori üreskapus góljával ismét nálunk volt a vezetés. A végjátékhoz közeledve Hegedűs harmadik kétperces büntetését is megkapta, így számára véget ért a mérkőzés. A végjátékban magabiztosan kézilabdáztunk, Gyánti pedig fontos védésekkel vezette farkasainkat a győzelem irányába. Az utolsó percben Gráf is begyűjtött egy piros lapot, ez azonban már nem befolyásolta a végeredményt. A negyeddöntő első mérkőzésén 31-33-as, lélektanilag is nagyon fontos győzelmet arattunk.

Férfi kézilabda Liga Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Sport36-Komló – HE-DO B. Braun Gyöngyös 31-33 (16-16)
Komló, 150 néző
V.: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Sport36-Komló: Pásztor, Szilágyi (kapusok), Jóga 5, Begovácz 2, Vaskó 1, Szöllősi, Grünfelder 1, Varga 1, Urbán, Sunajko 2, Jerkovic 5, Takács 5, Szkokán 1, Melnyicsuk 2, Orbán 2, Hoffmann 4. Edző: Klivinger Bálint.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Nagy, Merkovszi, Gyánti (kapusok), Vasic 4, Nkousa 2, Jaros 3, Mátyás, Varsandán 11, Hegedűs 2, Gábori 2, Gulyás, Vilovski 6, Rosta, Gerdán, Gyallai, Gráf 3. Edző: Kiss Dániel.

Hétméteresek: 5/5, ill. 5/5
Kiállítások: 18, ill. 22 perc

Visszavágó: 2022. március 14. hétfő, 18:00, Gyöngyös