Liga Kupa: előny a Csurgónál
| Kategória: Híreink

Négygólos hátrányba került a Liga Kupa negyeddöntős párharcának első mérkőzésén a Csurgón vendégszereplő gyöngyösi farkasfalka.

A Szerencsejáték Zrt. Liga Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésére Csurgóra utaztak farkasaink. A Csurgó előző napon még bajnoki mérkőzést játszott a Dabas ellen, az idegenlégiósok nélkül felálló keretben természetesen fiatal játékosok is helyet kaptak, csakúgy, mint a HE-DO B. Braun csapatában. Gólszegényen indult a mérkőzés, tíz perc elteltével 2-2 találatot mutatott az eredményjelző, mindkét oldalon a védekezés dominált. Több támadásbeli hibánk után kettővel ellépett a Csurgó, de szerencsére gyorsan sikerült egyenlítenünk. A 15. percben az addigi öt csurgói találatból négyet szerző Borsos kapott a hazai oldalon kétperces büntetést, de sajnos nem sikerült valódi előnyt kovácsolnunk az emberelőnyös helyzetből. A 18. percben mi is emberhátrányba kerültünk, hétméteres után Borsos már az 5. gólját jegyezte a hat csurgói találatból. A vendéglátók sajnos jobban éltek emberlőnyükkel, két góllal ismét elléptek. Borsos újabb hétméteresét Tóth védte, Gulyás Máté csökkentette a különbséget, de a 22. percben is mindösszesen hét hazai találat mellett hat gyöngyösi gól szerepelt, ekkor kért időt a Baranyai-Toskic hazai edzőpáros. Az első féildő 24. percében a játékvezetők kettős kiállítást ítéltek, Hegedűs és Vasvári birkózását megelégelve. A félidő hajrájába egygólos hátrányban fordultunk, a játékrész végére ismét emberhátárányba kerültünk, és 14-11-es állásnál, háromgólos hátrányban vonultunk pihenőre.

A második félidőt mi kezdük két góllal, és sajnos újra emberhátrányba kerültünk, ezúttal Vilovszki kényszerült pihenőre. Varga Kristóf góljával 15-14-re sikerült zárkózni, majd újabb két hazai találat után visszaállt a félidei háromgólos különbség. A második játékrész 11. percére fordulva még mindig őrizte ezt az előnyt a hazai gárda, sajnos nem találtuk az ellenszert sem támadásban, sem védekezésben, Hanusz hétméteresével 20-16-ot mutatott az eredményjelző. A mérkőzés utolsó negyedére fordulva még mindig őrizte négygólos előnyét a Csurgó, sajnos sokat hibáztunk támadásban, védekezésben egyaránt, ennek eredményeképpen a 47. percben immár hatgólos hazai vezetésnél kért időt Konkoly Csaba. A 48. percben Gerdán piros lappal végleg kiállt, Gulyás Máté újabb értékesített hétméteresével négyre zárkóztunk. A mérkőzés utolsó tíz perce Vilovszki góljával indult, de a hajrára is maradt a 3-4 gólos hazai előny. Nyolc perccel a lefújás előtt Hegedűs megkapta harmadik kétpercesét, majd nem sokkal később Borsos is kiállt piros lappal. Az utolsó percben három gólra zárkóztunk Vilovski góljával, az utolsó másodpercekben Vasic állította be a 29-25-ös végeredményt. Folytatás április 10-én a negyeddöntő második mérkőzésével, amelyet négygólos hátrányból várunk.

Szerencsejáték Zrt. Liga Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés
Csurgói KK – HE-DO B.Braun Gyöngyös 29-25 (14:11)
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Csurgó: Tatai, Pallag, (kapusok), Vasic (1), Bazsó, Hanusz (9), Tormás, Szeitl (2), Gábor (3), Vasvári, Gebhardt (4), Ács (3), Kerkovics, Borsos (7)

Gyöngyös: Tóth, Merkovszi (kapusok), Németh, Varga (1), Jaros, Papp (1), Ubornyák (5), Hegedűs (2), Gábori (1), Gulyás (6), Vilovski (6), Rosta (1), Gerdán, Gráf (2)

Hétméteresek: 7/8 illetve 3/3
Kétperces büntetések: 10, illetve 10 perc.