Liga Kupa: Debrecenben folytatjuk
| Kategória: Híreink

Liga Kupa-meccsekkel kezdődik az év a HE-DO B. Braun Gyöngyös számára. Csarnokunk felújítása miatt valamennyi januári találkozónkat idegenben vívjuk, és mivel a légiósokra nem számíthatunk, Konkoly Csaba vezetőedző nagyobb szerepet szán azoknak, akik eddig ritkábban kaptak lehetőséget.

Egy hónappal ezelőtt, december 14-én lépett utoljára pályára a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Első Liga Kupa-meccsünkön az Eger volt az ellenfelünk, a 33-29-es győzelemmel azonban farkasaink nem csak az óévtől, hanem egy jó időre a Dr. Fejes András Sportcsarnoktól is elbúcsúztak, azt ugyanis felújítják, így az új év első mérkőzéseit idegenben játsszák a mieink. A Liga Kupa összesen öt találkozóján kényszerülünk idegenbe, a január 25-én, Egerben záruló sorozatot pedig Debrecenben kezdjük.

Az NB I/B-s DEAC ellen csütörtökön és pénteken is pályára lépünk. Konkoly Csaba és legénysége a szokott módon készül a találkozókra, a Liga Kupa mérkőzéseit ezúttal is beépítették a bajnoki felkészülésbe, légiósaink hiányában pedig várhatóan több szerep jut majd azoknak a játékosainknak, akik eddig ritkábban kaptak lehetőséget. A DEAC egyébként a Mezőkövesdet és az Egert is legyőzte a sorozatban, így négy pontjukkal jelenleg vezetik a csoportot. Valamennyi ellenfelünk több mérkőzést játszott egyébként idáig, mint a mieink, a DEAC kettő, a Mezőkövesd három, az Eger négy csoportmeccsen van túl. Debreceni találkozóink élőben követhetők lesznek a DEAC YouTube-csatornáján.

A debreceni vendégszereplést követően farkasaink január 19-én és 21-én Mezőkövesden lépnek pályára, majd 25-én Egerben zárják a Liga Kupa csoportküzdelmeit.

Férfi kézilabda Liga Kupa, B csoport, 6. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Debreceni EAC
2022. január 13. csütörtök, 18:15
Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont
Vezeti: Kiu Gábor, Kiu Tamás

A csoport állása: 1. DEAC 4 pont, 2. HE-DO B. Braun Gyöngyös 2 p., 3. Mezőkövesdi KC 2 p., 4. SBS Eger 2 p.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös további mérkőzései:

2022. január 14. péntek, 10:00 DEAC – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2022. január 19. szerda, 18:00 Mezőkövesdi KC – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2022. január 21. péntek, 18:00 HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC
2022. január 25. kedd, 18:00 SBS Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös