Liga Kupa: biztos a továbbjutás
| Kategória: Híreink

Újabb két ponttal gazdagodtak farkasaink a Liga Kupában, ahol négygólos mezőkövesdi győzelmükkel bebiztosították első helyüket és továbbjutásukat a csoportból.

Rövid idő után ismét a Mezőkövesddel mérhették össze erejüket kedvenceink. A pályaválasztási jog miatt ugyan ismét idegenben, de hazaiként szerepeltek a farkasok. Támadásban eleinte kissé akadozott a gépezet, hét perc elteltével csupán 1-2 állt az eredményjelzőn. A 14. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Gráf Martin zsinórban három találatot jegyzett, amelyekkel a mérkőzésen először 10-7-re vezettünk. A mezőkövesdiek mesterének időkérése után sem hagyott alább lendületünk, Ubornyák Dávid játékára nem találtak ellenszert a vendégek. Az első játékrész végére tovább növeltünk előnyünket, így megnyugtató, 16-11-es állással vonulhattunk pihenőre.

A második félidőt könnyű, gyors gólokkal kezdtük, amelyekre azonban rendre érkezett a válasz vendégoldalról. Előnyünk még így is jelentős volt, hat-hét gólnál közelebb nem engedtük magunkhoz ellenfelünket. A 39. percben Hegedűs Márk piros lappal végleg elhagyta a játékteret egy nyakra mért ütés következtében. A következő periódusban támadásban eléggé megtorpantunk, több technikai hibát vétettünk, és kapus elleni párharcokat vesztettünk. A mezőkövesdiek hibáinkból lendületet szerezve jelentősen faragtak hátrányukból, s a kilencgólos előnyünk az 55. percre csak négy maradt. A több, mint tíz perces gólcsendünket a végén Ubornyák Dávid törte meg, ezzel beállítva a mérkőzés végeredményét. A két együttes második összecsapásán 29-25-ös győzelmet aratott a farkasfalka.

A mieink 8 pontjukkal vezetik csoportjukat, és az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan az első helyen zárnak, így továbbjutnak a legjobb nyolc közé.

Férfi kézilabda Liga Kupa, 2. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 29-25 (16-11)
Mezőkövesd, 70 néző
Játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Merkovszki, Gyánti, (kapusok) Vasic, Nkousa 2, Ubornyák 6, Jaros, Hegedűs 4, Gábori 2, Gulyás, Vilovski 2, Rosta, Gerdán, Szucsik, Papp 5, Gyallai, Gráf 8. Edző: Konkoly Csaba.

Mezőkövesdi KC: Pelyhe, Varga, Nagy, (kapusok) Jancsó 5, Bakó 1, Csörgő 5, Boda, Kátai 4, Szabó D. 4, Mező, Szabó P., Vereb, Zelei 3, Dócs, Dobi 3. Edző: Drizner Péter.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/4
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

A csoport állása: 1. HE-DO B. Braun Gyöngyös 8 pont, 2. DEAC 6 p., 3. Mezőkövesdi KC 4 p., 4. SBS Eger 2 p.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös további mérkőzései:
2022. január 25. kedd, 18:00 SBS Eger – HE-DO B. Braun Gyöngyös