Legyőztük a Szegedet
| Kategória: Híreink

A farkasfalka szinte végig vezetve múlta felül felül a világ egyik legjobb csapatát.

A Magyar Kupa negyeddöntője után a bajnokságban is a Szeged ellen léptek pályára farkasaink, ezúttal hazai pályán. Parádésan kezdtük a találkozót, Markez rövid időn belül háromszor is bevette az ellenfél kapuját, így hét perc elteltével 7-4-re vezettünk. Nem csoda, hogy korán kikérte első idejét a vendégek mestere. Támadásban néhány hibát vétettünk, amelyeket kihasználva akár fel is jöhettek volna a szegediek, de Tomic lehúzta előttük a rolót bravúros védéseivel. Gráf nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, duplájával a 20. percben 12-9-re vezettünk. A Vilovski-Duris kapcsolat tökéletesen működött ma is, nem találta ellenszerét a listavezető. A számok magukért beszéltek, Tomic a félidőt 48%-os mutatóval zárta. Egy időntúli hétméteressel és két gólos előnnyel ért véget az első harminc perc (15-13).

A folytatásban Ubornyák vette a kezébe az irányítást, aki sorra nyerte az egy-egy elleni párharcokat a védőkkel szemben. Újra egyenlíteni a találkozón a 37. percben tudott a bajnokcsapat, ekkor azonban Hegedűs talált kétszer is a kapuba, így ismét nálunk volt az előny (21-20). Egymás után jöttek a kiállítások mindkét oldalon, ez is mutatta a mérkőzés hőfokát. A 48. percben, 22-22-nél hazai időkérés következett, ami a lehető legjobbkor jött, mert óriási volt a rohanás. Ebből az állásból a vendégek billentek el jobban, először a találkozón 22-23-ra vezettek. A farkasfalka azonban továbbra sem adta fel, az utolsó tíz percnek egy gólos vezetéssel indultak neki (24-23). Varsandán üreskapus góljával ismét kettővel mentünk. Talán a lehető legrosszabbkor jött ismét egy kiállítás részünkről, az 56. percben, 27-26-nál Gerdán ült a kispadra. Vilovszki emberhátrányban ismét betalált, de ezt követően sajnos őt is két percre elveszettük, kettős emberhátrányba kényszerültünk egy percre. Nincsenek szavak arra, ami ma a pályán történt. 30-28-ra felülmúltuk a bajnok Szegedet.

A találkozót YouTube-csatornánkon élőben közvetítettük.

K&H férfi kézilabda liga, 21. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Pick Szeged 30-28 (15-13)
Gyöngyös, 1200 néző
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Merkovszki, Tomic, (kapusok) Vasic, Nkousa, Ubornyák 5, Jaros, Mátyás, Varsandán 4, Hegedűs 4, Gábori, Duris 4, Vilovski 5, Gerdán, Papp 2, Gráf 2, Markez 4. Edző: Kiss Dániel.

Pick Szeged: Mikler, Alilovic, (kapusok) Tonnesen 1, Bodó 2, Martins, Henigman, Radivojevic 5, Gaber 3, Sostaric 1, Frimmel 7, Radvánszki, Garciandia 4, Bombac 2, Rosta, Mackovsek 3, Blonz. Edző: Juan Carlos Pastor

Hétméteresek: 0/3, ill. 6/6.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Értékelések:

Képgaléria: