Legyőztük a Balatonfüredet
| Kategória: Híreink

A félidőben hét góllal vezetett a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Balatonfüred ellen, és bár a végjáték szorosan alakult, a háromgólos, 31-28 arányú győzelem magabiztosnak mondható, különösen annak tükrében, hogy végig vezetve sikerült megszerezniük farkasainknak.

Farkasfalkánk Lubomir Duris nélkül volt kénytelen kiállni a Balatonfüred elleni mérkőzésre, amely a forduló rangadójának számított, hiszen az azonos mutatóval rendelkező két csapat a negyedik helyért csatázott egymással. Konkoly Csaba vezetőedző legénysége nagy elszántsággal készült a tévés meccsre, amelyen az idegenben elszenvedett őszi vereségért szeretett volna visszavágni a Balaton-parti riválisnak. Az első találatra mindössze fél percet kellett várni, Ubornyák Dávid szerezte, majd négy perc elteltével érkezett a vendégek válasza (1-1). A 6. percben Varsandán büntetőt lőhetett, ám fejbe találta a kapust, amit a játékvezetők piros lapos kizárással büntettek. A 9. percben Zdolik volt eredményes, ezzel a Balatonfüred magához ragadta a vezetést, de Tóth Mihály védéseinek köszönhetően Vilovszki és Herceg találataival a 11. percre megfordítottuk az állást (3-2). Herceg révén kétgólosra növeltük az előnyünket, majd Markez hétméteresből tette közé a harmadikat (5-2), ami időkérésre késztette a vendégcsapatot. Herceg talált be ismét, aztán Tóth Mihály védését követően Gábori kétszer is megindult a szélen, és magabiztosan értékesítette a ziccert, így a 18. percben már 8-3 volt ide. Emberelőnybe kerültünk, Herceg pedig egymás után kétszer is eredményes volt; 11-5-nél Csoknyai István a 24. percben másodszor is időt kért. A félidő hátralévő részében Markez vette a vállára a csapatot, de utolsó gólunkat Herceg szerezte, amire a vendégek még tudtak válaszolni, így 16-9-es félidei vezetésnél vonulhattunk a szünetre.

Balatonfüredi támadással indult a második félidő, és a vendégek gyorsan gólt is tudtak szerezni, amire Vilovszki válaszolt, röviddel utána azonban beállónknak két percre ki kellett állnia. A játékrész első öt percében a fürediek 18-13-ra zárkóztak, és a 38. perc végén is öt gól volt a különbség a csapatok között (19-14). Konkoly Csaba három fiatal játékost is pályára küldött, hogy pihentesse lövőit és irányítóját: Papp Bence, Gráf Martin és Újvári László érkezett frissen a padról. A vendégek 19-15-re jöttek fel, majd a 42. percben a mieink időkérése állította meg a játékot. A Füred percei következtek, ellenfelünk a 44. percre 19-17-re zárkózott. Több mint hat perc után sikerült újra gólt szereznünk Németh révén, majd visszatért a pályára Markez és Herceg, a kapuban pedig Gödör Bence váltotta Tóth Mihályt. Kapusunk a 49. percben fontos pillanatban védett, és ez Vilovszki góljáról is elmondható volt, az utolsó tíz percre 22-19-es vezetésnél fordulhattunk. Felváltva estek gólok mindkét oldalon, az 52. percben azonban Németh Tamás indításból négyre növelte a hazai előnyt (25-21). Csoknyai István magához hívta tanítványait, majd a vendégek büntetőből zárkóztak. Bő hat perccel a vége előtt, 25-23-as állásnál kettős emberhátrányba kerültünk, egy perc húsz másodpercet kellett kihúznunk így. Markez nagyon fontos büntetőt értékesített, majd jókor jött Ubornyák talpról elengedett lövése is, három és fél perccel a vége előtt 28-25-re vezettünk. Egy perccel később Markez hetese után is három volt közte, az utolsó percben pedig kétgólos előnynél támadhattunk. Konkoly Csaba időkérése után végig magunknál tartottuk a labdát, Németh Tamás pedig feltette a koronát fantasztikus teljesítményünkre: 31-28-ra megnyertük a mérkőzést.

K&H férfi kézilabda liga, 15 forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Balatonfüredi KSE 31-28 (16-9)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, 1100 néző
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

GYÖNGYÖS: Tóth M., Gödör (kapusok) – Papp, Urbán, Németh T. 3, Jaros, Varsandán, Ubornyák 3, Hegedűs 1, Gábori 2, Vilovszki 5, Gerdán, Herceg 8, Gráf, Markez 9 (5), Újvári. Edző: Konkoly Csaba

BALATONFÜRED: Bősz, Andó (kapusok) – Szűcs, Vajda, Varga, Bóka 1, Déber, Németh B., Jimenez, Szöllősi 4, Topic 4, Rodriguez 1, Shynkel 2, Ág, Zdolik 7, Máthé 9 (3). Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3.

Értékelések: