Legyél te is dobozoló!
| Kategória: Híreink

A Gyöngyösi Kézilabda Klub is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz adománygyűjtő programjához. A klub az Egészségügyi Centrumban minden hétköznap 8 és 18 óra között várja a felajánlásokat november 24-től december 18-ig.

A Baptista Szeretetszolgálat 2005 óta szervezi meg évről évre karácsonyi adománygyűjtő akcióját, a Cipősdoboz Akciót. A program célja, hogy minél több rászoruló gyermeket és családját segítse karácsonyi meglepetésekkel az adventi időszakban. Ennek érdekében szerte az országban több száz gyűjtőpont létesül, hogy a jótékonykodásra kész támogatókat fogadhassa, ajándékaikat összegyűjthesse. Az összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt.

Idén a Gyöngyösi Kézilabda Klub is csatlakozik a jótékonysági kezdeményezéshez, az Egészségügyi Centrumban hétköznaponként 8 és 18 óra között várja a cipősdobozokat. Arra kérjük szurkolóinkat, hogy ha tudnak, segítsenek szebbé tenni egy rászoruló gyermek karácsonyát néhány egyszerű lépésben.

 1. Keressen egy jó állapotban lévő cipősdobozt!
 2. Döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja az ajándékát!
 3. A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal az alábbi szempontok szerint
  • Játékok: kisautók, labdák, babák, plüssállatok, jojók, világító vagy hangot adó játékok (extra elemmel)
  • Iskolai eszközök: tollak, ceruzás, számológépek, zsírkréták, kifestők, jegyzettömbök
  • Higiéniai eszközök: fogkefe, fogkrém, szappan, fésű
  • Egyéb: cukorkák, nyalókák, rágók, napszemüvegek, pólók, játék ékszerek, hajgumik, órák, kis képeskönyvek
  • Kedves lehet még: egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal (posta- vagy e-mail-címet nem célszerű megadni)
 4. Kérjük, ne tegyen a dobozba
  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat, például játékpisztolyt, kést, PC-játékotkonzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
  • folyékony dolgokat, sampont, testápolókat (vagy ezeket gondosan csomagolja be egy zárható tasakba, hogy sérülés esetén se tegye tönkre a doboz tartalmát)
  • gyógyszereket
  • törékeny tárgyat, tükröt, porcelán babát
 5. Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal, vagy kösse át zsineggel! Így nem nyílik ki a szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor. A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánja az ajándékát, pl így: „fiú 12” vagy „lány 8”.
 6. Az ajándékcsomagot legkésőbb december 18-ig juttassa el a cipősdobozgyűjtő-pontok valamelyikébe! Ezek pontos címéről, a cipősdobozleadó-helyek nyitvatartásáról, illetve a helyi partnerek elérhetőségéről a 06-20-261 2038-as információs telefonszámon, vagy a www.ciposdoboz.hu oldalon tájékozódhat a „Gyűjtőpontok” menüpont alatt. Gyűjtőpontunk címe: Gyöngyösi Kézilabda Klub Egészségügyi Centrum, 3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 9. Kapcsolattartó: Székelyhidi Brigitta. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között. Megtekintés térképen.

A cipősdobozokat november 24-étől várjuk, mindenkinek köszönjük, aki segíti az akciót!