Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Gerdán Tibor.

Két napot aludva a Füchse Berlin ellen hazai pályán elszenvedett minimális, 23-25-ös vereségre az Európai Kézilabda Ligában, Gerdán Tibor arról számolt be, hogy egyáltalán nincsenek elkeseredve a gyöngyösi farkasok a két gólos hiátus miatt.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös védekezőspecialista “berlini fala” elmondta, hogy két meccsen dől el a továbbjutás, így a farkasok Berlinben sem fognak felemelt mancsokkal pályára lépni jövő kedden.

“Végig partiban voltunk a nemzetközi sztárokat felvonultató rókákkal, sajnos a meccs levégén ők tudtak jobban összpontosítani. Azt azonban láttuk és megtapasztaltuk, hogy hiába játszanak óriási nevek a csapatukban, erőben, magasságban és játékintelligenciában nem tudtak ellentmondást nem tűrően fölénk nőni. Hogy ilyen jó eredményt tudtunk elérni, az nagyban köszönhető fantasztikus közönségünknek, akik már a bemelegítés első pillanatától fogva remek hangulatot teremtettek a csarnokban” – mondta Gerdán Titi.

A sárga-feketéknek a jövő keddi berlini visszavágó előtt a tervek szerint még három edzést – kettőt itthon, egyet jövő. hétfőn Berlinben – vezényel le Konkoly Csaba edző. A csapat szombaton még átesik a vírus-tesztelésen, majd vasárnap repülőre szállnak és Németországba repülnek.

“Tériszonyom van, és életem első repülése borzalmas volt. A Balatonfüred korábbi játékosaként azonban sokszor használtuk a légi közlekedést, így gyorsan le kellett küzdenem félelmemet” – mesélte Titi.

A többi farkas nevében is tudatta, hogy mint minden sportoló, ők is győzni szeretnének a rókák otthonában, de akkor sem lenne világvége, ha a hazai találkozóhoz hasonlóan egy szoros meccset tudnának játszani ellenük. A védekezésen remélhetőleg semmi nem múlik majd, hiszen a Füchsét Gyöngyösön 25 gólon tudták tartani Titiék köszönhetően többek között a három kapus és a kőkemény védelem remek kapcsolatának.