A hazai pályán aratott győzelem után idegenben is nyerni tudott a Sport-36-Komló ellen a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely egy újabb szoros végjátékból került ki győztesen, a megszerzett két ponttal pedig előrelépett a tabella hatodik helyére.

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, feszült lelátói hangulatban indult a találkozó, a hazai szurkolók láthatóan nagyon készültek a mérkőzésre. A pályán a Komló kezdte a gólgyártást, de egy Menyhárt-duplával gyorsan átvettük a vezetést, majd a különbséget is tudtuk növelni, öt perc után Hamidovic góljával 3-5 volt az állás. Schäffer szerezte a hatodik találatunkat (4-6), amit gyors hazai gól követett, ezt követően pedig mindkét csapat játékába sok hiba csúszott, és két percre befagyott az eredmény. 6-6-nál mindkét csapat kapott kétperces büntetést, a házigazdák pedig éltek a lehetőséggel, és 7-6-ra átvették a vezetést. Schäffer egyenlített, majd Menyhárt góljával került ismét hozzánk az előny a 14. perc elején (7-8), az első negyedóra végén azonban ismét döntetlen volt az állás (9-9). A 20. percre sikerült újra kétgólos vezetésre szert tennünk (10-12), a házigazdák pedig egy időkérés után egalizáltak a 24. percben (13-13). Kettős emberelőnybe kerültünk, azonban nem tudtunk élni a lehetőséggel, két perccel később még mindig egyenlő volt az állás, Bíró Balázs pedig időt kért. A mérkőzésnek ebben a szakaszában ismét sok hibával játszottunk, de Tomic védéseinek köszönhetően a házigazdák nem kerültek előnybe. Ez azonban csak a 28. percig volt igaz, amikor a bányászok közel nyolcperces gólcsend után magukhoz ragadták a vezetést (14-13). Hamidovic egyenlített, majd ismét a hazaiak voltak eredményesek, a játékrész végeredményét pedig Schäffer állította be időntúli hétméteresből (15-15).

Három percig kellett várni a második félidő első góljára, amit a házigazdák szereztek, ezt követően azonban többször is belehibáztak, amit Halász, Menyhárt és Bura büntetett, a 37. percre 16-18-ra módosítva az állást. Ellépni azonban nem tudtunk ellenfelünktől, a Komló másfél perc alatt egyenlített, és a 42. percben is egyenlő volt az állás (20-20). Hamidovic szerezte a 21. találatunkat, majd Tomic lőtt üreskapus gólt, amivel ismét kettő volt az előnyünk (20-22). A 48. percben, 21-23-nál a Komló időt kért, majd emberhátrányba kerültünk, az előnyünk pedig az 51. percre elolvadt (24-24). A bányászok büntetőből voltak eredményesek, amivel átvették a vezetést, Bíró Balázs pedig ennek hatására magához hívta csapatát. Potisk egyenlített, majd Tomic védett, amit több eredménytelen próbálkozás követett mindkét oldalon, az 57. percig nem esett újabb találat. Ekkor Schäffer talált be büntetőből (25-26), a hazaiak pedig időt kértek, ám utána eladták a labdát, amivel Menyhárt növelte kétgólosra a vendégelőnyt (25-27). A Komló bő egy perccel a vége előtt egy gólra zárkózott (26-27), mi pedig kihagytuk a helyzetünket, így a házigazdának 47 másodperce maradt arra, hogy egy pontot megmentsen. Farkasaink azonban kivédekezték az utolsó komlói támadást, és egy góllal megnyerték a találkozót, oda-vissza legyőzve a Komlót.

Miután a Csurgó vereséget szenvedett a Szegedtől, a megszerzett két pontnak köszönhetően a HE-DO B. Braun Gyöngyös egy helyet előrelépett a tabellán, és megelőzte a Csurgót, s ha az utolsó, hazai bajnokin is győzni tud, meg is tarthatja pozícióját. A szezon zárómeccsén a Budakalászt fogadjuk május 26-án, pénteken.

K&H férfi kézilabda liga, 25. forduló
Sport36-Komló – HE-DO B. Braun Gyöngyös 26-27 (15-15)
Komló, 700 néző
V.: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Komló: Granic, Pásztor (kapusok), Zobec 1, Vaskó 4, Szöllősi 2, Grünfelder 1, Varga, Sunajko 1, Kovács, Jerkovic 6, Takács, Melnicsuk 2 (2), Szuharev 6, Vranac, Hoffmann 2, Vekic 1. Edző: Marosán György.

Gyöngyös: Tomic 1, Gyánti (kapusok), Nkousa, Potisk 1, Halász 1, Bura 1, Hegedüs, Gábori, Lakosy, Schmid 2, Gerdán, Schäffer 8 (4), Hamidovic 5, Gráf, Jóga 1, Menyhárt 7. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.