Nagy elszántsággal készülnek farkasaink
| Kategória: Híreink

Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján? Aki ezen a héten jelent: Gábori Máté.

– Éppen csak megvolt a héten minden szárnyra a megfelelő mennyiségű játékosunk, egyeseknél a betegség, illetve a karantén, másoknál a válogatottbeli elfoglaltság vagy az iskolai teendők szóltak közbe, hogy részt vegyenek az edzéseken. Nekem nagyon jól estek a labdás foglalkozások, hiszen a csapat számára előírt tíz napos kötelező karantén ideje alatt is sokat kopnak az ember reflexei – mesélte Gábori Máté.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbszélsője elmondta, hogy a jövő héten Mirko Herceg már visszatért a bosnyák válogatottból, és néhány újabb játékos is harcba tud szállni, de a koronavíruson átesett farkasok számára még jó pár nap pihenő van előírva. Aki egészséges, pulzusmérővel dolgozik, nehogy a hirtelen megugró szapora szívverés valami gondot okozzon egy játékosnál.

– Eljutottunk odáig, hogy most már nem is konkrétan csapatok ellen készülünk, hiszen a vírus akár a legutolsó percben is átalakíthatja a forgatókönyvet, ahogy ez megtörtént kétszer is a Ferencváros esetében. Elvileg mi november 18-ára tettre készek lennénk, de aktuális ellenfelünknél, a Ceglédnél éppen ezen a héten került az egész csapat karanténba. Most az a legfőbb cél, hogy nálunk a továbbiakban senki ne fertőzödjön meg, fizikailag és szellemileg pedig bármikor készen álljunk egy olyan találkozó megvívására, ahol a másik gárdából is egészséges mindenki – magyarázta a jobbszélső.

Máté a hétvégéjét az óvatosság jegyében tölti, ugyan szeretne kimozdulni a friss levegőre, hiszen a tíz nap bezártság finoman fogalmazva sem volt jó hatással kedélyállapotára, egy kirándulást tervez olyan helyre, ahol minél kevesebb emberrel tud kontaktusba kerülni.