Kezdünk fejben is megérkezni
| Kategória: Híreink

Jó hangulatú edzőmérkőzésen, magabiztos győzelemmel zárta a felkészülés első szakaszát a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a PLER-Budapest ellen vendégszerepelt a fővárosban.

Pénteken lezárult farkasaink számára a felkészülés első szakasza, a PLER-Budapest gárdájához látogattunk. A jövő hét aktív pihenéssel telik majd, ezért fontos volt, hogy jó hangulatban készüljenek játékosaink a felkészülés második felére. A PLER gárdájának kezdősora a mérkőzés elején meglepett minket, a mérkőzés 11. percében szereztük mindösszesen a harmadik találatunkat, ekkor a házigazdák már ötnél jártak. Innen sikerült megtalálni a saját játékunkat, fokozatosan ledolgozva hátrányunkat a félidő végén már hatgólos előnnyel, 10-16-os állással vonultunk pihenőre.

A második félidőben tudtuk tartani a tempót, az előnyünk többször is nyolcgólos volt, a védekezés végre megtalálta a távolságokat, és a támadójátékunk is az elvárt és megszokott képet mutatta. A házigazdáknak volt még egy fellángolásunk 10 perccel a meccs vége előtt, de ez csak arra volt elég, hogy az akkorra tízgólos előnyünk hatra olvadjon. A mérkőzés végén 24 hazai találat mellett 32 vendég gól szerepelt, idegenbeli győzelemmel vonultak farkasaink a megérdemelt pihenőre.

Konkoly Csaba, vezetőedző: – Végre újra pozitív kisugárzás és egységesség jellemzett bennünket, egy nagyon jó hangulatú edzőmérkőzést játszottunk. A gólkülönbség csalóka, a PLER a lehetőségeihez képest megnehezítette a dolgunkat. Az első félidőben nagyon komoly erőket kellett mozgósítanunk, hogy egy kisebb különbség kialakuljon. A második félidőben volt egy megingásunk, de pontosan emiatt a pszichés felépülés miatt volt fontos ez a mérkőzés ebben a pillanatban, mert sokszor voltunk ilyen helyzetben a közelmúltban, és fel tudtunk állni úgy, hogy az az eredményen is meglátszott. Örülök, hogy a pihenő hét előtt egy kicsit önbizalomnövelő mérkőzést játszhattunk. Amikor visszatérünk, erre tudjuk alapozni a felkészülés további feladatait. Végre láttam jeleit, hogy a görcsösségünkön úrrá tudunk lenni ás át tudunk lendülni a hullámvölgyeken. Igazából ezt tudjuk, és ezt tudjuk egy szinttel magasabban is, az ellenfelünkön nem érződött az osztálykülönbség.