A Torda elleni két edzőmérkőzéssel folytatódott a felkészülési időszak a B. Braun Gyöngyös csapata számára. A román bajnokság harmadik helyezettje ellen mindkét alkalommal nagy iramú, izgalmas meccset sikerült játszanunk, az első találkozó gyöngyösi-, míg a második tordai sikerrel zárult. A különbség mindkét mérkőzésen egyetlen gól volt a két csapat között.

torda 2

Egyre jobban megértik egymást a regi és az új játékosok.

Jól halad a bajnoki felkészüléssel a B. Braun Gyöngyös csapata, amelyet Gulyás István vezetőedző fokozatosan egyre nagyobb meccsterhelésnek tesz ki a folyamatos fejlődés érdekében. Így ezen a héten már három felkészülési mérkőzés szerepelt a programban, a keddi, csurgói vendégjáték után csütörtökön Gyöngyösön, majd pénteken az egri Leányka úti csarnokban mértük össze az erőnket az ACS Potaissa Turda csapatával. A román bajnokságban legutóbb harmadik helyen végzett együttes kiváló edzőpartnernek bizonyult, mindkétszer nagy iramú, hasznos és közönség-szórakoztató meccset játszott egymással a két együttes. Mindkét találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, és a győzelem mindkét alkalommal egyetlen gólon múlt. Az első, csütörtöki meccset a B. Braun Gyöngyös nyerte 37-36-ra, míg a második napon a tordaiak vissza tudtak vágni, és Egerben 30-29-re legyőzték a mieinket. Gulyás István a találkozókat rendkívül hasznosnak találta.

– Két nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Jó erőkből álló ellenféllel játszhattunk, az iramra ezúttal nem lehetett panaszom, ahogy a játékosok hozzállásával is maximálisan meg voltam elégedve. Az első mérkőzésen rengeteg gólt kaptunk, ami azt mutatta, hogy a védekezésünk még nem működik tökéletesen, így a második mérkőzésen az volt a célom, hogy ezen javítsunk. Szerettük volna 26 gól alatt tartani az ellenfelünket, ami azonban nem sikerült, de így is elégedettek lehetünk, előnyünkre vát ez a két nap – fogalmazott a vezetőedző.

torda 1

Nagy iramú meccseket játszottunk a Tordával.

Gulyás István nem számíthatott valamennyi játékosára, mivel többen is kisebb sérüléssel bajlódnak. Szalafai Gábor, Debreczeni Dávid és Hudák Henrik sem tudta vállalni a játékot, de a remények szerint jövő héten már mindhárman visszaállnak a munkába. A meccsterhelés a következő héten tovább emelkedik, hiszen csapatunk Orosházára utazik majd, ahol egy nemzetközi tornán vesz részt. Itt a nagy játékerőt képviselő külföldi csapatok mellett már a hazai bajnokságban rivális együtteseket is megismerhetjük, a tornán ugyanis a házigazdák mellett a Balatonfüred csapata is részt vesz.

Felkészülési mérkőzések
B. Braun Gyöngyös – ACS Potaissa Turda 37-36
B. Braun Gyöngyös – ACS Potaissa Turda 29-30

A B. Braun Gyöngyös felkészülési programja:
2014. augusztus 16-17. Orosháza, felkészülési torna
2014. augusztus 23. 17:00 B. Braun Gyöngyös – Csurgó