Mocsai Lajos, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bő keretét a május 29-i, nyíregyházi, Románia elleni felkészülési mérkőzésre, valamint a Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőkre. A keretben a B. Braun Gyöngyös két szélsője, Varsandán Milán és Szalafai Gábor is helyet kapott.

Gyöngyösi játékosokkal a soraiban készül a júniusi világbajnoki selejtezőkre a magyar férfi kézilabda-válogatott. A B. Braun Gyöngyös szélsői, Varsandán Milán és Szalafai Gábor nem először ölthetik magukra a címeres mezt, már a tavalyi Eb-selejtezőkön, illetve a januári, dániai Európa-bajnokságon is számított a gyöngyösi játékosokra Mocsai Lajos szövetségi kapitány. Az Eb-n Varsandán végül nem kapott lehetőséget, rá csereként számított a szövetségi kapitány, Szalafai Gábor azonban valamennyi találkozón pályára lépett, és hat mérkőzésen összesen nyolc gólt szerzett. Jobbszélsőnk a legutóbbi, németek elleni felkészülési mérkőzésen nem volt kerettag, a balszélső Varsandán Milán azonban kiválóan képviselte a magyar és a gyöngyösi színeket Németországban. Most ismét mindketten meghívót kaptak Mocsai Lajostól, és ott vannak a 22 fős, bő keretben.

provident 1

Varsandán Milán a gyöngyösi Provident-kupán. Fotó: Magyari Máté

 Nagyon örültem neki, hogy ezúttal is meghívtak a válogatottba, az eddigiek alapján bíztam benne, hogy így lesz, de nagyon boldog vagyok, hogy ismét számít rám a szövetségi kapitány – mondja Varsandán Milán. A románok elleni mérkőzésen ketten leszünk balszélsők Vadkerti Attilával, így arra számítok, hogy azon a találkozón lehetőséget kapok az újabb bizonyításra. A legfontosabb célom a Szlovénia elleni vb-selejtező szűk keretébe való bekerülés lesz, bár erre kisebb az esély, hiszen akkor már a veszprémiek is csatlakoznak a csapathoz. Nem tudom még, mi fog dönteni, de azon leszek, hogy a szlovénok ellen is képviselhessem az országot – fogalmazott válogatott balszélsőnk.

sas ausztria

A dániai Európa-bajnokságon Szalafai jól teljesített. Fotó: MKSZ

Szalafai Gábor is örömmel fogadta az újabb meghívót.

 Nagyon örülök az újabb meghívásnak, és annak, hogy ott lehetek a válogatottban a szlovénok elleni felkészülés során. Azt még nem tudjuk, hogy Milánnal a szűkített keretben is benne leszünk-e, de addig is játszunk a románok ellen két mérkőzést, ahol a legjobbat szeretnénk nyújtani. Szerencsére a korábbi sérülésemből sikerült felépülnöm, így jó hangulatban várom a hétfői utazást – mondta a Sas becenévre hallgató jobbszélső.

A magyar keret május 26-ától készül együtt Nyíregyházán, majd június 3-tól Veszprémben folytatja a felkészülést. A május 31. és június 1. között Kölnben, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szereplő veszprémi kézilabdázók június 3-án csatlakoznak a kerethez.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B. Braun Gyöngyös)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Nagy László (MKB MVM Veszprém)
Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball, francia), Lékai Máté (Celje, szlovén), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Putics Barna (VfL Gummersbach, német), Zdolik Bence (Balatonfüred)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)
Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos

A válogatott programja:
2014. május 29. 18:00, Nyíregyháza: Magyarország-Románia (tv: SportKlub) – felkészülési mérkőzés
2014. június 8. 14:30, Veszprém: Magyarország-Szlovénia (tv: RTL Klub) – vb-selejtező
2014. június 15. 18:00, Velenje: Szlovénia-Magyarország (tv: Sport1) – vb-selejtező