Két ponttal jöttünk haza Veszprémből
| Kategória: Híreink

Csakúgy, mint az őszi hazai találkozón, idegenben is egy góllal győzte le a Fejér-B.Á.L. Veszprém együttesét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata.

A soron következő bajnoki fordulóban Veszprémbe látogattak farkasaink, ahol igencsak ki-ki mérkőzésre lehetett számítani a két együttes őszi találkozójából kiindulva. Nagyon rosszul kezdtük, pár perc alatt 5-0-ás hátrányba kerültünk. Hét percet kellett várni az első gólunkra, Hamidovic törte meg a csendet. Kettős emberelőnynek örvendhettünk, ekkor sikerült közelebb férkőzni a hazaiakhoz, de továbbra is csak futottunk az eredmény után. Támadásban nem volt különösebb problémánk, Duris gyorsaságára nem talált ellenszert a veszprémi védelem, Hegedűst többször is megtalálták a társak a falban, Hamidovic pedig átlövéseivel jelentett nagy veszélyt. A félidő végére egygólosra csökkentettük a hátrányunkat, 13-12-es állással került lefújásra azelső harminc perc.

A lendületünk a szünetet követően sem tört meg, Vasic és Hegedűs is betalált, így a mérkőzésen először vezetett a farkasfalka (13-14). A félidő közepéig teljesen fej-fej mellett haladt a két együttes, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon volt az egygólos előny. Először az 50. percben vezettünk kettővel Ubornyák találatával, majd csatlakozott hozzá Hamidovic és Gábori is (22-26). Nagyot küzdve még egyszer feljöttek a hazaiak az 57. percben 26-27-re, de a mi akaratunk érvényesült a végjátékban. A fordulatos találkozón 28-29-es győzelmet arattunk, bezsebelve ezzel két lélektanilag is nagyon fontos pontot.

K&H férfi kézilabda liga, 18. forduló
Fejér-B.Á.L. Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 28-29 (13-12)
Veszprém, 300 néző
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Borbély 1, Miklós, (kapusok) TóthP. 1, Somogyi, Szmetán 2, Hári 2, Éles 6, Kurucz, Fazekas 7, Seregi, Tóth M., Tóth J., Széles 8, Bugyáki, Vajda 1, Preszter. Edző: Éles József.

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Merkovszki, Tomic, Gyánti, (kapusok) Vasic 2, Ubornyák 2, Jaros, Mátyás, Varsandán 4, Hegedűs 6, Gábori 1, Duris 2, Vilovski, Gerdán, Hamidovic 7, Gráf, Markez 5. Edző: Kiss Dániel.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/4
Kiállítások: 8, ill. 10 perc