Két pontot szereztünk a NEKA ellen idegenben
| Kategória: Híreink

Hiába vezetett a félidőben öt góllal a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, a végjátékban óriási izgalmak közepette sikerült kiharcolnia az egygólos győzelmet Balatonbogláron a NEKA ellen.

A hazai gárda kezdte jobban a mérkőzést, két gyors találattal másfél perc alatt kétgólos előnyt dolgoztak ki, amit még az ötödik percben is őriztek (3-1). A 8. percre sikerült egyenlítenünk (3-3), de az akadémisták a 10. percre ismét elléptek kettővel (5-3). újra sikerült felzárkóznunk, majd a 13. percben a vezetést is megszereztük (5-6), és innentől nem is engedtük ki a kezünkből az előnyt. Tomic remek védéseinek is köszönhetően Hegedüs vezérletével sikerült fokozatosan növelnünk a vezetésünket, a 22. percben már 7-10 volt az állás, a végjátékra pedig négygólos vezetéssel fordultunk (8-12). A félidő legnagyobb különbségét az utolsó másodpercben egy üreskapus góllal sikerült kialakítanunk, 9-14-es állásnál jött a szünet.

Hazai találattal indult a második félidő, amivel az akadémisták lassú, de biztos felzárkózásba kezdtek. Öt perc elteltével már csak három gól volt az előnyünk (14-17), de ezt sem sikerült megőriznünk: rengeteg labdát adtunk el, és a játékunk tempója sem idézte az egy héttel azelőttit, így a 44. percben már döntetlen volt az állás (18-18). Egy perccel később a vezetést is megszerezte a NEKA, tíz perccel a vége előtt pedig már hárommal mentek (24-21). Az 53. percre sikerült felzárkóznunk, 24-24 után pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékra újra minden nyitottá vált, az utolsó perc kezdetén 27-27 volt az állás. A mezőny legeredményesebbévé előlépő Jóga hetedik gólja után 28-27 volt ide, de a házigazdáknak 15 másodpercük maradt az egyenlítésre, ráadásul egy időkérési lehetőségük is maradt, amit ki is használtak. Jó védekezésünknek köszönhetően hatástalanítani tudtuk az utolsó támadást, így a reméltnél nagyobb izgalmak után, de megszereztük a két pontot.

K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló
HSA NEKA – HE-DO B. Braun Gyöngyös 27-28 (9-14)
Balatonboglár, 250 néző
V.: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

NEKA: Palasics, Deményi (kapusok), Bajus 2, Krakovszki Zs., Papp 5, Sisa, Krakovszki B. 7 (5), Sztraka 1, Kathi, Ács 1, Kovács 5, Dely 1, Dobi 2, Karai, Szilágyi 3 (1), Bodócs. Edző: Sótonyi László.

Gyöngyös: Tomic, Gyánti (kapusok), Nkousa, Potisk 3, Halász 1, Varsandán 6 (3), Bura 3, Hegedüs 4, Gábori, Lakosy 1, Schmid, Gerdán, Schäffer 3, Gráf, Jóga 7, Menyhárt. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3.