Hetes-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Urbán Egon.

“Egyelőre úgy néz ki, hogy jövő héten két mérkőzést is tudunk vívni a bajnokságban a Cegléd és az Eger ellen. Ezt persze már csak akkor hisszük el, ha a bíró a pályán a sípjába fúj és elkezdődik a játék. Számunkra is élet-halált jelentő tétmeccset napra pontosan két hónapja vívtunk a Budakalásszal, hiszen az Európai Kézilabdaligában a Berlin ellen, majd a bajnokságban a Veszprémmel szemben az esélytelenek nyugalmával léptünk pályára” – mondta Urbán Egon.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös jobbszélsője azt is tudatta, hogy jelen állás szerint öt farkas nem tud betegsége miatt együtt gyakorolni a többiekkel, nehéz őket pótolni a csapatban, de minden egészséges játékos azon van, hogy tétmeccsen hiányuk ne legyen majd érzékelhető.

“Szerdán a tervek szerint a Ceglédet fogadjuk, akik idén tértek vissza az NB 1-be, és korábban sok borsot törtek az orrunk alá. Nagyon sajnáljuk, hogy ha össze is jön ez a találkozó, azt szurkolóink nélkül kell lejátszanunk, de ettől függetlenül a hosszú kényszerpihenő miatt már várjuk az összecsapást. Kiélezett meccsre számítok, nekik és nekünk is több hiányzónk van, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy hazai pályán pontot raboljanak tőlünk” – fogalmazott Urbán Egon.

A csapat tagjainak szombatra egy szabad ég alatti egyéni sportolást írt elő Konkoly Csaba edző, majd hétfőn egyenként vonulnak be a farkasok koronavírus-tesztet csináltatni, hogy ha ne adj Isten valaki pozitív lenne, csak annak kellejen karanténba vonulni, és a betegség ne sújtsa újra az egész falkát. Ha mindenki átesett a remélhetőleg negatív eredménnyel záródó tesztelésen, a sárga-feketék kedden még edzést tartanak, ahol a legapróbb részletekig begyakorolják a Cegléd elleni taktikát.