Csütörtökön kezdik a felkészülést a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai, akik a nyaralás ideje alatt sem feledkeztek meg szurkolóinkról, és képeslapokon számoltak be nyári élményeikről, mi pedig összegyűjtöttük ezeket.

Nem nyúlt hosszúra a nyári pihenő a HE-DO B. Braun Gyöngyös játékosai számára, akik a Liga Kupa döntőjében aratott május 24-i győzelem után július 11-én már újra munkába állnak, hogy elkezdjék a felkészülést a következő szezonra. Kézilabdázóink igyekeztek minél tartalmasabban tölteni ezt a bő hónapot, volt, aki tengerparton, volt, aki fesztiválon töltötte a pihenőidejét. Családdal, barátokkal, szerelmekkel nyaraltak a gyöngyösi kézilabdázók, de volt, aki tanulásra fordította a szabadidejét, és olyan is akadt, aki a sporttól a nyári szünet ideje alatt sem tudott megválni.

Lubomir Duris családjával töltötte a nyarat. A büszke, kétgyermekes apuka csak egy rövid, ausztriai kiruccanásra hagyta el hazáját, de leginkább otthon, Szlovákiában pihent. A képek arról árulkodnak, hogy a tavaly hazája legjobbjának választott kézilabdázó és családja otthon sem unatkozott.

Gerdán Tibor párjával Horvátországban vett részt egy egyhetes nyaraláson. „Célunk a pihenés és kikapcsolódás volt” – fogalmazott a gyöngyösi védelem oszlopa, aki láthatóan megőrizte formáját a tengerparton is.

Varsandán Milán a legtöbb időt Orosházán töltötte családja körében, de öccsével, a szintén kézilabdázó Áronnal és barátaikkal néhány napra eljutottak az olasz tengerparta, ahol az egészséges táplálkozás jegyében a megfelelő gyümölcsfogyasztásra is odafigyeltek.

Sipeki Levente a párjával, Szabó Edinával – aki nem mellesleg a tavalyi szezonban gólkirálynő lett a második vonalban – Mallorcán töltött el egy hetet. “Sok szép helyen jártunk a szigeten, de az egyik legkedvesebb élmény számomra a Rafa Nadal Akadémia és Múzeum volt. Igaz, hogy nagy Roger Federer drukker vagyok, de a tenisztörténelem egyik legnagyobb rivalizációja az övék, emiatt is érdekelt ez a helyszín” – írta képeslapjában az irányítóként is egyre több szerephez jutó játékosunk.

Németh Tamás szakdolgozatára és államvizsgájára koncentrált a nyáron, a Testnevelési Egyetemen ötös osztályzatú diplomát szerzett, és immár okleveles humánkineziológusnak mondhatja magát. Balszélsőnk nagy gondot fordított a rehabilitációra is, hogy tavalyi sérülésének nyoma se maradjon az új szezon kezdetére.

Ubornyák Dávidnak még rövidebbre sikerült a nyár, irányítónk a magyar válogatott tagjaként Európa-bajnoki selejtezőkön vett részt, de egy horvátországi nyaralás egy kis romantikával így is belefért a programjába.

Mirko Hercegnek is voltak válogatott feladatai, Bosznia-Hercegovina csapatával harcolta ki a részvételt a 2020-as Európa-bajnokságon, majd feleségével Szantorini szigetén és horvátországi otthonában töltődött fel az új szezon kezdete előtt.

Urbán Egonnak is volt oka az ünneplésre, bár hosszabb időre nem utazott el, a nyári programban így is szerepelt a fesztiválozás mellett esküvő, tiszai jetski-zés, csúszdapark, és a büszke öccs nővére diplomáját is megünnepelte.

Gábori Máté túlnyomó részt otthon töltötte a nyarat, de néhány nap azért jutott a strandolásnak is például Máltán, a Balatonon vagy a Lupa Beachen.

Buzogány Barna a bolgár tengerpartot választotta, Elenitén és Sunny Beach-en töltött néhány napot testvére és barátai társaságában.

Mitar Markez, ahogy minden nyáron, idén is edzőtáborban töltötte a nyár nagy részét, ahol kiváló szakemberek és orvosok segítségével igyekezett fenntartani kondícióját, hogy tökéletes állapotban várhassa az új szezont.

Gráf Martinnak június 15-én nem csöngettek ki az iskolából, ezért sok ideje nem maradt a pihenésre. Fiatal irányítónknak így is mozgalmas nyara volt: testvére esküvőjén tanúként vállalt szerepet, és a Balaton Soundra is eljutott, ahol barátaival kapcsolódott ki.

További nyaralós képeslapok a galériában