Juniorválogatottak az új keretben
| Kategória: Híreink

Mindössze hárman távoznak Gyöngyösről a 2018/2019-es szezon után, a helyüket pedig juniorválogatott fiatalokkal töltik be a HE-DO B. Braun Gyöngyösnél, amely négy új játékossal erősíti meg keretét a következő szezonra.

A gyöngyösi kézilabdázás történetének legeredményesebb szezonját tudhatja maga mögött a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a Liga Kupa elhódítása mellett a K&H liga 6. helyét is megszerezte. Hazai pályán mindössze három csapattal szemben maradtunk alul, és olyan bravúrok jellemzik idei teljesítményünket, mint az EHF-kupa résztvevő Tatabánya oda-vissza legyőzése. Konkoly Csaba vezetőedző szerint a hamar létrejött csapategység volt az egyik kulcs a sikereknek.

– Nagyon gyorsan csapattá formálódott a társaság, és álomszerűen kezdtük a szezont – mondta a vezetőedző. – A csapategység létrejötte után pedig közösen rátaláltunk saját stílusunkra, ami magabiztosságot és önbizalmat kölcsönzött a társaságnak – fogalmazott Konkoly Csaba, aki arról is beszélt, hogy az elért eredmények után a jövő évi keret kialakítását kedvező helyzetben kezdhették meg, hiszen könnyű volt a csapat gerincét egyben tartani, és a távozók helyére is válogathattak a jelentkezők közül.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös 2019/2020-as keretének nem lesz tagja István Péter, Milan Sajin és Milorad Krivokapics, nekik a Gyöngyösi Kézilabda Klub köszöni a csapatért végzett munkájukat, és sok sikert kíván további pályafutásukhoz.

A jövő évi keretben négy új játékossal találkozhatunk, valamennyien fiatal, magyar tehetségek. Jobbátlövő posztra a juniorválogatott Papp Bence érkezik, balátlövőben pedig a Vecsésről érkező Újvári Lászlóval bővítjük keretünket. Újvári László németországi tapasztalatokkal is rendelkezik, az NB I-ben 11 mérkőzésen 49 gólt szerzett, és szintén tagja volt a juniorválogatottnak. Beálló pozícióban kell még változásra számítani, ahogy arról már korábban beszámoltunk, Hegedüs Márk tér vissza Egerből Gyöngyösre.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös új kerete július 11-én kezdi a felkészülést a 2019-/2020-as szezonra.

FRISSÍTÉS! Demény Xavér mégsem lesz a HE-DO B. Braun Gyöngyös keretének tagja.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös kerete 2019/2020:

Kapusok: Tóth Mihály, Buzogány Barna, Tasi Dániel
Jobbszélsők: Urbán Egon, Gábori Máté, Jaros Olivér
Jobbátlövők: Mitar Markez, Papp Bence, Bedő Márk
Irányítók: Lubomir Duris, Ubornyák Dávid, Sipeki Levente, Gráf Martin
Beállók: Vilovszki Uros, Gerdán Tibor, Hegedüs Márk, Rojkovics Richárd
Balátlövők: Mirko Herceg, Újvári László, Ivitz Balázs, Dávid József
Balszélsők: Németh Tamás, Varsandán Milán

Az új keretről és a tavalyi szezon eredményeiről Konkoly Csaba vezetőedző Petróval, csapatunk nagykövetével beszélgetett.