Nem volt könnyű, de a B. Braun Gyöngyös végül egygólos győzelmet aratott a kézilabda NB I. 17. fordulójában a Provident Junior Válogatott ellen Balatonbogláron. December 4-e óta ez volt a gyöngyösiek ötödik győzelme zsinórban, ezzel pedig bebiztosították ötödik helyüket a tabellán, és 23 ponttal vonulhatnak téli pihenőre. Ami – köszönhetően a sikernek – január 6-ig tart, akkor találkozik újra Gulyás István legénysége. A keddi találkozón az első néhány percet leszámítva végig vezetett a B. Braun Gyöngyös, az utolsó másodpercek azonban hihetetlen izgalmakat hoztak. Olvassa el élő tudósításunkat, görgessen lejjebb! Közben sorsoltak a Magyar Kupában, így kiderült, hogy a legjobb négy közé jutásért az FTC Bástya Millenium csapatával mérkőzünk.

juniorhoz

Reméljük, ezúttal nem rágjuk tövig a körmünket. Fotó: Magyari Máté

A mérkőzés előtt: Hosszú, megerőltető sorozatot zár a B. Braun Gyöngyös csapata az élvonablei bajnokságban. Gulyás István vezetőedző legénysége december 4-én, Mezőkövesden kezdte az év végi hajrát, amely öt, kedd-péntek ritmusban rendezett mérkőzésből állt. A nehezén már túl vannak a fiúk, ugyanis a sorozat eddigi négy mérkőzését megnyerték, így a Magyar Kupában ott vannak a legjobb nyolc között, a bajnoki tabellán pedig 21 pontjukkal az ötödik helyen várják az utolsó idei erőpróbát a junior válogatott ellen. Időközben pedig az is kiderült, hogy NB I/B-s ellenféllel kerülünk szemben a kupában, ugyanis a keddi sorsolás eredményeként az FTC Bástya Millenium csapatával sorsoltak össze bennünket, ez pedig azt is jelenti, hogy a továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el. A Bástya Millenium jelenleg a nyolcadik helyen áll az NB I/B Keleti csoportjában.

Ami pedig az idei utolsó bajnoki erőpróbát illeti, a juniorok elleni mérkőzést sem szabad félválról vennie a csapatnak, hiszen az első hat helyezett, azaz a felsőházi rájátszás résztvevői viszik magukkal a juniorok ellen megszerzett pontokat, így tehát komoly tétje van a találkozónak, amit a fiatalok teljes létszámmal várnak, ezért Gulyás István is tudja, hogy nem lesz sétagalopp a keddi meccs.

– A juniorválogatott egyre jobb formában van, a csapat kezd összeérni, aminek én nagyon örülök, hiszen ez volt a szövetség célja azzal, hogy elindította a fiatalokat a bajnokságban. Tudjuk, hogy a válogatott edzőtáborból érkezik a mérkőzésre, és valamennyi játékosa bevetésre kész, így komolyan megnehezíhtetik a dogunkat, de egyáltalán nem féltem a mieinket, egyértelműen a két pontért utazunk Balatonboglárra  mondta a vezetőedző.

A B. Braun Gyöngyös is teljes létszámmal készült a keddi meccsre, Frey Tamás fájlalja ugyan a vádliját a Cegléden szerzett sérülése óta, de hétfőn irányítónk is teljes értékű edzésmunkát végzett, így Gulyás István rendelkezésére fog állni az utolsó idei mérkőzésen. Vezetőedzőnk egyébként plusz motivácóval is próbálja minél jobb teljesítményre ösztönözni a játékosokat, akik ha győznek, néhány nappal tovább élvezhetik a téli pihenést. Ma tehát feltehetjük a kornát 2013-as teljesítményünkre, az izgalmasnak ígérkező találkozót pedig itt élőben követheti.


Provident Junior Válogatott – B. Braun Gyöngyös 23-24 (10-14)
Balatonboglár, Urányi János Sportközpont, 300 néző
V.: Felhő F., Öcsi T.

Provident Junior Válogatott: Borbély, Balogh – Zakics 1, Ligetvári 1, Stranigg 1, Vizes 6 (5), Gyene 2 (1), Szeitl 1, Fekete B., Gidai 3, Törteli 2, Bánhidi 1, Nagy Sz. 3, Tóth B. 2, Faluvégi 1, Vasvári.

Edző: Csoknyai István

B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási, Liszkai – Bakos 4, Sándor Á., Frey, Iváncsik Á. 3 (3), Sándor R. 1, Oláh, Varsandán 2, Szöllősi, Hajdu 4, Debreczeni 5, Szalafai 1, Koller 2 (1), Mekaru 2.

Edző: Gulyás István

Kiállítások: 14., ill 12 perc.

Hétméteresből: 7/5., ill. 6/4.

dabashoz

Fotó: Magyari Máté
1-5. perc: A juniorok kezdik a meccset, a mi oldalunkon Szalafai, Hajdu, Koller, Bakos, Varsandán és Debreczeni védekezik. A kapuban Liszkai Szilveszter. Jol védekezünk, rendre megállítjuk a hazaiak támadását. Ligetvári egy átlövésgóllal mégis beveszi Liszkai kapuját, aztán a támadásunkat nem sikerült góllal zárni (1-0). szerzünk, Mekaru irányít, de átadása pontatlan Bakos felé, így ismét a junioroknál a labda. A mi oldalunkon Szalafai kétperces büntetése az első könyvelnivaló. Gidai szélsőgóljával már 2-0-ra vezetnek a hazaiak. Varsandán lövését Borbély védi, Zakics pedig újabb gólt szerez, így már 3-0 oda. 

6-10. perc: Bakos talpról enged el egy lövést, de Borbély ezt is védi. Aztán Liszkai is bemutat egy védést, de gólt még mindig nem lőttünk. Varsandán belemegy, elveszik a labdát a játékvezetők. Eredménytelen hazai támadás után Hajdu szerzi az első gólunkat a hatodik perc végén (3-1). Újabb Hajdu-gól, ráadásul a nagyobbik fajtából (3-2). Bődületes kapufát lőnek a juniorok, a kipattanó pont Bakos lábára érkezik, így tovább támadhatnak a hazaiak. Újabb kapufa, ezúttal oldalt megy ki a labda, így mi jöhetünk. Varsandán szélsőbefutása után kap labdát, és kétperces büntetést harcol ki. Gólt azonban a hazaiak szereznek (4-2). Aztán Iváncsik Ádám is, büntetőből (4-3). 

11-15. perc: Újabb hétmétereshez jutunk, ezúttal azonban a kapus kerül ki a győztesen a Borbély-Iváncsik párbajból. Marad a 4-3. Bakos Dávid nagy lövése nagy gólt eredményez. De ez is csak egyet ér, viszont egyenlítő találat volt (4-4). Labdaszerzés, majd Debreczeni ziccerével átvesszük a vezetést (4-5). Törteli Koppány egyenlít (5-5). Hajdu átlövésből eredményes (5-6). 

16-20. perc: Gyorsan potyognak a gólok, Debreczeni egymás után kettőt is szerzett, ezzel már kétgólos az előnyünk (6-8). Bakos góljával 6-9-re módosul az állás, Csoknyai István időt kér. Eladják a labdát a juniorok, Bakos zavarta meg a támadésukat azzal, hogy kilépett emberfogásra. Sándor Roland irányít már néhány perce. Emberlőnybe kerülünk, Debreczenivel szemben szabálytalankodtak. Debreczeni szép gólt lő Borbélynak (6-10). Hosszú percek óta nem volt eredményes a junior válogatott, Törteli azonban megtöri a gólcsendet (7-10). Iváncsik ismét a hétméteres vonalon, és hiába ér bele a lövésébe a beálló Balogh, a labda bent van a kapuban (7-11).

21-25. perc: Gidai góljával háromra zárkóznak a juniorok, majd Sándor Roland visszaállítja a négygólos különbséget (8-12). Vardsandán kétperces büntetést kap, a hétméterest pedig majdnem megfogla Liszkai. Hiába ér azonban bele, a labda bent van (9-12). A támadásunkat nem tudjuk góllal zárni, az ellentámadást azonban a blokk és Liszkai közös erővel hiúsítja meg. Bakos helyén most Mekaru jöbblövőben, és az újabb gólunk is arról az oldalról érkezik Szalafai révén (9-13). Liszkai megint véd, aztán Gulyás István időt kér.

26-30. perc: Nem jövünk ki jól a támadásból, gól nincs, kétperc azonban van. Bakos kapja. Egy rossz átadásunk után a juniorok is hibáznak támadásban, a játékvezetők szabálytalanság miatt veszik el tőlük a labdát. Hosszú ideje nincs gól, két perc van hátra a félidőből. És még mindig nincs, Borbély ezúttal Sándor Ákos lövését hárítja. Labdát szerzünk, Szeitl azonban visszírántja Varsandánt, így emberelőnyben fejezhetjük be az első játékrészt. Mekaru első gólját szerzi (9-14). Időn túli szabaddobással alakul ki a félidei eredmény: 10-14.

31-35. perc: Mi kezdjük a második játékrészt és negyven másodpercig emberelőnyben játszhatunk. Az a csapat a pályán, amelyik befejezte az első félidőben. Sándor Roland irányít, Meka ballövő. Ő szerzi az első gólunkat (10-15). Két eredménytelen támadás után a juniorok hétmétereshez jutnak. Tamási kivédi! Szalafai lövése kijön a kapusról, Debreczeni újrázhat és belövi (10-16). Aztán indításból is eredményes (10-17), Csoknyai István pedig ismét időt kér. Jó a védekezésünk, nincs gól. Aztán mégis van, Liszkai lába között talál utat a kapuba Nagy lövése. Törteli kétperces büntetést kap, neki – csakúgy, mint Szeitlnek – ez a második. A helyzetet nem sikerül értékesíteni, támadó szabálytalanság miatt elveszik a labadát a játékvezetők. 

36-40. perc: Gyene hetesét ezúttal nem tudja védeni Ta-mási (12-17). Hajdu negyedik gólját szerzi (12-18). Tóth Balázs szerez gólt távolról (13-18).Eredménytelen támadások itt is, ott is, Hajdu és Meka most helyet cserélnek. Kínaival próbálkozunk, de lefülelik a Varsandánnak szánt labdánkat. Liszkai véd, Debreczenit indítja, lövését azonban Balogh védi, marad a 13-18. Koller két percre kiszáll, Tamási pedig Gyene hetesét is megfogja. Nem sike)rül a gólszerzés emberhátrányból, a juniorok jöhetnek, egy percig még eggyel többen vannak.

41-45. perc: Nagy Szabolcs csak azután tud gólt szerezni, hogy kiegészültünk, ezzel 14-18 az állás, ha pedig csak a második félidőt nézzük 4-4. Gulyás István időt kér. Bakos nagyon nagy gólt lő. Ez volt neki a harmadik, a csapatnak pedig a tizenkilencedik (14-19). Tamási a kapuban, most hatalmasat véd. Koller ellépi, jöhetnek a juniorok. Vizes Patrik, majd Gyene Norbert is betalál (16-19). Bakos Dávdi góljával megvan a huszadik (16-20). Tamási véd, de a kipattanót Szeitl belövi (17-20).

46-50. perc: Emberelőnybe kerülünk, Ligetvári kapott kétperces büntetést. Szalafai lőhet szélről, de nem tud túljárni Balogh eszén, marad a 17-20. Vizes Patrik szerez gólt hétméteresből, már csak kettő az előnyünk (18-20). Sőt, Tóth Balázs góljával csak egy (19-20). Gulyás István időt kér. Iváncsik Ádám büntetőt lőhet, ez a negyedik. És a harmadik értékesített (19-21). Támadó szabálytalanság, nálunk a labda. 

51-55. perc: Tőlünk is elveszik, de az ellentámadásból sincs gól. Iváncsik Ádám ötödik hetese kijön a kapufáról. Liszkai és Gulyás is sárga lapot kap, gól azonban nincs se itt, se ott. Sándor Roland a szélről befutó Varsandánnak teszi be a labdát, akit Törteli Koppány visszaránt, és megkapja a harmadik kétpercesét. Koller hetese a kapufáról vágódik a hálóba (19-22).

56-60. perc: Liszkai ziccert véd, Varsanád indulhat és szerez gólt, aztán Koller is indításból eredményes (19-24). Három perc van hátra, ebből kettőt emberhátrányban játszunk, Varsandán áll ki. Gól is volt (20-24). Szalafai lövése levágódik a blokkról, jöhetnek a juniorok. Edzőjük, Csoknyai István időt kér. Tóth Balázs harmadik góljával 21-24. Sándor Ákos is kétperces büntetést kap, Vizes Patrik pedig újabb büntetőt értékesít ezúttal a kapuba visszaálló Liszkainak (22-24). Parázs a hangulat a végén, egy perc van hátra. Eladjuk a labdát, a juniorok egy gólra jöhetnek fel. Meg is teszik (23-24). Félpályán védekeznek a juniorok, és meg is szerzik a labdát. Szalafai is kétpercest kap, négy másodperc van hátra. Időn túli szabaddobás. Kimarad, megvan a győzelem! Meleg volt…