Jól vizsgáztak fiataljaink
| Kategória: Híreink

Szoros meccset játszott a Cegléddel a Liga Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Falkánkban sok fiatal játékos kapott szerepet, akik kiválóan helyt álltak, és 26-26-os döntetlennel szereztek egy újabb pontot a sorozatban.

Fiatal kerettel vártuk a sokszoros válogatott Dzsamalival megerősített Cegléd elleni Ligakupa-meccset, Bíró Balázs pihenőt adott mindenkinek, aki akár csak a legkisebb sérüléssel vagy egészségügyi problémával is bajlódott, így az egyébként ritkábban szerephez jutó fiatal farkasokra várt a szokottnál több feladat. Gyánti remekül kezdett a kapuban, védéseinek is köszönhetően sikerült 4-0-ás rohammal indítanunk a meccset, a sorozatot a vendégek időkérése szakította meg. A taktikai szünet után a Cegléd Dzsamali vezérletével felzárkózásba kezdett, és a 15. percben már csak két gól volt az előnyünk, amikor a második hétméteresünk csattant a kapufán (7-5). A folytatásban szorosabban alakult az eredmény, hol egy, hol kettő, hol három gól volt az előnyünk, de egészen a végjátékig rendre sikerült megakadályoznunk, hogy a vendégek egyenlítsenek. Az utolsó öt perc 11-9-es hazai vezetésnél indult, innen egalizált a Cegléd, amely az utolsó percben egy rövid időre a vezetést is átvette. Szerencsére jutott még időnk egyenlíteni, így 12-12-nél jött a szünet.

Térfélcsere után folytatódott a kiélezett küzdelem, a csapatok fej-fej mellett haladtak, a 37. percben azonban a vendégek ismét átvették a vezetést, és őrizték is, a 45. percben kétgólos hátrányban voltunk, amikor Bíró Balázs magához hívta tanítványait (18-20). Bő másfél perccel később már csak egy góllal voltunk lemaradva (20-21), de az egyenlítés elmaradt, és a folytatásban is csak a szűk különbséget tudtuk tartani. Az 54. percre azonban tágabbra nyílt az olló a csapatok között, és 22-25-nél Bíró Balázs ismét időt kért. A szünet meghozta az eredményt, két és fél perccel a vége előtt egyenlítettünk (25-25), majd röviddel később emberhátrányba kerültünk, és így is fejeztük a mérkőzést. Szerencsére góllal: Jaros Olivér büntetőből talált be, ezzel beállítva a 26-26-os végeredményt.
Csapatunk öt pontjával vezeti a B csoportot a Liga Kupában, legközelebb januárban lépünk majd pályára a sorozatban, amelynek csoportköréből három mérkőzésünk maradt hátra. A bajnokságban egy hét múlva a sereghajtó Budai Farkasokat látjuk vendégül.

Férfi kézilabda Liga Kupa, B csoport
HE-DO B. Braun Gyöngyös – HÉP-Cegléd 26-26 (12-12)
Gyöngyös, 300 néző
V.: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Gyöngyös: Gyánti (kapus), Nkousa 2, Halász 2, Jaros 4 (2), Mátyás 2, Hegedüs 1, Lakosy 3, Gulyás, Schmid 3, Schäffer 3 (1), Gyallai 2, Karnok, Jóga 1, Menyhárt 3. Edző: Bíró Balázs.

Cegléd: Aleksza, Kránitz, Tamási (kapusok), Markovics 1, Csomor 1, Szepesi, Panghy 1, Mazák 2, Tóth 1, Kállai 3, Dzsamali 9 (2), Szűcs, Bartha 1, Farkas 4, Teleki 3. Edző: Nagy Károly.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 2/2.

Értékelések:

Képgaléria: