Jól sikerült bemutatkozás
| Kategória: Híreink

Magabiztos győzelmet aratott első felkészülési mérkőzésén a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Farkasaink a felkészülésük elején járó, a Tatran Presov helyett beugró Hatvani KSZSE együttesét múlták felül 42-19 arányban.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata lejátszotta a 2020/2021-es szezon első felkészülési mérkőzését. A találkozó krónikájának elején a legfontosabb szó a köszönet, ami a Hatvani KSZSE csapatát illeti, amiért a felkészülésük első hetében, beugróként segítették farkasaink munkáját, hiszen a koronavírus-helyzet miatt az eredetileg tervezett, Tartan Presov elleni összecsapás nem jöhetett létre. A mérkőzés is ennek megfelelően kezdődött, a hazai csapaton érezhető volt az elmúlt két hét munkája, kis túlzással minden ott folytatódott, ahol márciusban abbamaradt.

– Érezhető volt a karantén időszak alatt elvégzett otthoni edzésmunka – mondta Németh Tamás csapatkapitány.

A mérkőzés egy 7-0-ás gyöngyösi rohammal indult, az első vendégtalálatra a 15. percig kellett várnunk. Koncentrált, pontos védőmunka, látványos, gyors indítások, szép befejezések jellemezték az első félidőt, amelynek közepén Konkoly Csaba teljes sort cserélt, minden játékost megpróbálva kicsit meccshangulatba hozni. A félidő végén 26-8-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért, gyors, látványos akciók jellemezték a farkasok játékát, újonc kapusunk, Merkovszki Pál pedig szép védéseket mutatott be. A félidő derekán Markez megkapta második kiállítását is, a kapuba megérkezett Nagy Benedek, aki szintén védéssel, védésekkel tudott bekapcsolódni a mérkőzésbe. Érdekes volt jobbátlövőnket, Papp Bencét a második félidőben kék mezben látni, hiszen ebben a szezonban kettős igazolással a Hatvan csapatát is erősíti.

Összességében tempós, önbizalomnövelő játékkal nyertük az első edzőmeccsünket, a felkészülés ezen időszakában elvárható színvonalon, 42-19 arányban.
Külön köszönjük a Hatvani KSZSE csapatának, hogy ezzel a be nem tervezett mérkőzéssel segítették farkasaink felkészülését.

Értékelések:

Bárány Zsolt: – Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mi hétfőn kezdtük el az edzést, labdát még nem fogtunk, szívességet tettünk a Gyöngyösnek. Ilyen mérkőzésre számítottam, de vannak olyan dolgok, amiket akkor is tudniuk kellene a srácoknak, ha álmukból felébresztik őket. Nagyon sokat kell dolgoznunk, nagyon nagy munka áll még előttünk.

Konkoly Csaba: – Elsőként szeretném megköszönni a Hatvannak, hogy kisegített minket ebben a kényszerhelyzetben, hiszen a Tartan Presov ellen készültünk. Nagyon sokat jelentett, hogy „idegenek” ellen, nem csapaton belül tudtunk edzőmérkőzést játszani. Azt láttam, amit az egész bajnoki idényben elvárok a csapattól, ezt a tempót, ezt a lelkesedést, ezeket a látványos játékelemeket védekezésben és támadásban is. A mérkőzés előtt kitűzött célokat nagyon fegyelmezetten teljesítették a srácok. Az új játékosok is jól mutatkoztak be, de azt tudnunk kell, hogy ez a színvonal csak magasabb lehet a ma mutatott játéknál. A számukra új játékelemek, mozgások gyakorlására tökéletes volt ez a mérkőzés, és ezeket csak ilyen meccseken lehet gyakorolni.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös további felkészülési programja

A találkozókra a hatályos előírásoknak megfelelően egyszerre legfeljebb 400 nézőt tudunk beengedni.