Jó játékkal nyertünk a Budakalász ellen
| Kategória: Híreink

Végig vezetve aratott magabiztos győzelmet a Budakalász ellen a HE-DO B. Braun Gyöngyös harmadik szezonbeli mérkőzésén.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös szezonbeli második hazai mérkőzése előtt a gyöngyösi szurkolóközösség nemrégiben elhunyt, állandó tagjára emlékeztek a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, a játékosok és a nézők Holtner Ferenc emléke előtt hajtottak fejet. A találkozó jól indult, előbb Herceg, majd Duris talált Váczi kapujába, a 4. percben pedig már 3-0-ára vezettünk Markez gólja után. A vendégek első találatára az 5. percig kellett várni, de az addigra kialakított háromgólos különbséget még a 11. percben is őrizni tudtuk (6-3). Herceg gólja után, 7-4-es állásnál a 12. percben a budakalásziak időt kértek, de a különbséget csak átmenetileg tudták csökkenteni, Vilovszki találatával visszaállt a háromgólos vezetésünk (8-5). Két percre emberhátrányba kerültünk, de jól jöttük ki belőle, Markez a 17. percben négy gólra növelte az előnyünket (11-7). A 21. percben már öttel vezettünk egy gyönyörű kínai figurából szerzett gól után, ám a 23. percre 13-10-re zárkóztak a vendégek, így Konkoly Csaba is élt első időkérési lehetőségével. A 25. percben Varsandán góljával újra négy volt az előnyünk, a félidő utolsó hazai gólját pedig Németh Tamás szerezte, 18-13-ra módosítva az állást, és ezt meg is tartottuk a sípszóig. Gerdánt az utolsó másodpercben kiállították a játékvezetők, így emberhátrányban kellett kezdenünk a második félidőt.

Labdaszerzéssel és Németh-góllal indult a második játékrész, a 35. percben pedig már öttel vezettünk Herceg góljának köszönhetően (21-16). Emberelőnyben növeltük a különbséget Papp Bence találatával, a 39. percben pedig egy újabb Papp-gól után, 23-17-es hazai vezetésnél a Budakalász időt kért. A 40. percben Gerdánt harmadszor is kiállították, így végleg el kellett hagynia a pályát, de Tóth Misi védése után a meginduló Gábori így is növelni tudta a hazai vezetést (25-17). Piros lap villant a vendégeknél, Koller szabálytalanságát ítélték kizárást érőnek a játékvezetők. Herceg kilencre növelte a különbséget, majd nyolcgólos hazai előnynél a vendégek ismét időt kértek (26-18). Gödör Bence érkezett a kapunkba, és ekkor már biztosnak tűnt a győzelem, a 48. percben Vilovszki gólja után megint 9 volt közte, ám rászámolnunk ekkor sem sikerült az ellenfélre, a Budakalász rendre közelebb férkőzött a mieinkhez. Újvári László is feliratkozott a góllövők közé, és bár öt perccel a meccs vége előtt ismét emberhátrányba kerültünk, a győzelmünk ekkor már nem forgott veszélyben, 35-29-es, magabiztos győzelmet arattunk.

K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Budakalász 35-29 (18-13)
Gyöngyös, 700 néző
V.: Bacs József, Bóna Szabolcs

GYÖNGYÖS: Tóth M., Gödör (kapusok) – Papp 4, Urbán 1, Németh 4, Sipeki, Varsandán 4, Ubornyák 2, Hegedűs, Gábori 1, Duris 2, Vilovszki 2, Gerdán, Herceg 8, Markez 6, Újvári 1. Edző: Konkoly Csaba.

BUDAKALÁSZ: Váczi D., Boros, Vasvári (kapusok) – Váczi M., Czina, Glück, Nemes 9, Tóth Á. 9, Gábor 2, Simovits 1, Mazák, Török 1 (1), Koller 3, Sinkovits 2, Simon, Hrabák 2. Edző: Forgács Gyula.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/0, ill. 2/1.

Értékelések: