Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Tóth Mihály.

– Bízom benne, hogy a szerdán lejátszott Magyar Kupa meccsel a csapat lezárta rossz szériáját. Nagyon jól kezdtük a szezont, sokáig fenn voltunk, ám most az amplitúdó aljára kerültünk – mondta a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa kiesés kapcsán Tóth Mihály.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös kapusának és a többi farkasnak azonban nincs sok ideje keseregni, hiszen holnap a bajnokságban az őszi szezon utolsó találkozóján szintén a Mezőkövesddel szemben kell megmutatni farkaskarmaikat – ezúttal idegenben.

– Tisztában vagyunk azzal, hogy szurkolóinknak a Mezőkövesd elleni meccsek azok szomszédvári jellege miatt különösen fontosak. Ezért mindent megteszünk azért, hogy a kupacsorbát kijavítsuk, és egy jó hangulatú győzelemmel fejezzük be a bajnokság első felét. A szerdai napon hiányzó alapembernek számító négy sérültünk a csütörtöki edzésen már próbálgatta szárnyait, reményeink szerint a legerősebb összeállításban nyerhetjük meg a számunkra és a szurkolóinknak is oly fontos mérkőzést – mondta Tóth Mihály.

A farkasok portásától azt is megkérdeztük, hogy a szezon első felében melyik mérkőzésre emlékszik vissza a legszívesebben.

– A Szeged elleni idegenbeli mérkőzésünket említeném, ahol az első félidőben 4 góllal vezettünk a klasszisokkal felálló, és a BL-ben Final Four-ba igyekvő egykori csapatommal szemben. A végén ugyan három találattal alulmaradtunk, de a mai napig szívesen gondolok vissza erre az összecsapásra – mesélte Misi.

A hálóőr azt is elmondta, hogy a karácsonyt családi körben tölti majd Szlovákiában, majd az ünnep után párjához utazik Felgyőre, ahol a szilvesztert is együtt ünneplik majd. Januárban a farkasoknak címvédőként már a Liga Kupában kell bizonyítaniuk.

– Több csapat is jól erősített erre a versenysorozatra is, ahol az idegenlégiósok nem léphetnek pályára. Ebbe a körbe szerencsére mi is beletartozunk, hiszen az előző szezonhoz képest több lett a magyar játékosunk – magyarázta Tóth Mihály.