Jó hangulatban készülünk a NEKA ellen
| Kategória: Híreink

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata ellen készül az élvonalbeli férfikézilabda-bajnokságban a HE-DO B. Braun Gyöngyös. Farkasaink a Balatonfüred elleni bravúr után újabb két pontért utaznak Balatonboglárra.

Ezer néző előtt, remek játékkal győzte le a Balatonfüredet a K&H liga 9. fordulójában a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely rendkívül értékes két ponttal gazdagodott bravúros győzelmének köszönhetően. Farkasaink a tabella hatodik helyére léptek elő, és már a NEKA elleni idegenbeli összecsapásra készülnek.

– Jó hangulatban kezdtük a heti munkát egy ilyen nagy győzelem után, de tudjuk, hogy még négy nagyon nehéz meccs vár ránk idén – mondta Bíró Balázs vezetőedző. – Bár a szombati ellenfelünk az elmúlt hat meccséből ötöt elbukott, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy könnyű mérkőzés előtt állunk. Tavaly is mind a két mérkőzés nüánszokon múlt, idén is hasonlóan kiélezett csatára számítunk. Bízunk benne, hogy tudjuk tartani a Balatonfüred ellen mutatott formát, és akkor van esélyünk elhozni a két pontot – zárta szavait vezetőedzőnk.

A bajnokság tavalyi kiírásában mindkét mérkőzésünket egy góllal nyertük meg a NEKA fiataljai ellen, akik remekül kezdték az idei szezont: a Komlót, a Fejér-B.Á.L. Veszprémet és a Balatonfüredet is legyőzték Sótonyi László tanítványai. Ezt követően azonban csak a PLER ellen tudták begyűjteni a két pontot a tabella nyolcadik helyét elfoglaló fiatalok, akik a legutóbbi két fordulóban az Egertől és a Dabastól szenvedtek vereséget.

K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló
HSA NEKA – HE-DO B. Braun Gyöngyös
2023. november 18. 19:00
Balatonboglár, NEKA csarnok
V.: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

A mérkőzés élőben követhető a YouTube-on, a Magyar Kézilabda Szövetség csatornáján.