Játékoscsere a NEKÁ-val
| Kategória: Híreink

A Gyöngyösi Kézilabda és a Nemzeti Kézilabda Akadémia megállapodott egymással Nagy Ádám kölcsönadásáról. A fiatal jobbátlövő a bajnokságból hátralévő hónapokban a NEKA együttesét erősíti majd, ugyanakkor az irányító Kovács Gergő visszatér a NEKÁ-tól gyöngyösi nevelőegyesületéhez.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub számára kiemelten fontos a Ligakupa küzdelemsorozata, korábbi kupagyőztesként és ezüstérmesként minden évben a döntős szereplést tűzi ki célul, és játékospolitikáját is úgy alakítja, hogy a csak magyar játékosokkal játszható sorozatban minél jobb eredményt tudjon elérni. Ezen célok elérése érdekében igazolta le a klubunk Nagy Ádámot, a fiatal jobbátlövőre ugyanis fontos feladatok vártak volna a Ligakupa-mérkőzéseken, ám a versenysorozatot az idei bajnoki évben a Magyar Kézilabda Szövetség nem írta ki.

A Ligakupa elmaradása miatt klubunk nem tud megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítani a fiatal kézilabdázónak, ezért a fejlődése érdekében eleget tett a Nemzeti Kézilabda Akadémia kérésének, és az idei bajnoki évből hátralévő hónapokra kölcsönadta Nagy Ádámot a NEKA csapatának. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a döntés jótékony hatással lesz majd Nagy Ádám szakmai fejlődésére – mondta Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke.

A kölcsönös megállapodás értelmében ugyanakkor visszatér Gyöngyösre Kovács Gergő, aki 2014-ben, 14 évesen Gyöngyösön kezdte kézilabdás pályafutását. Kovács Gergő idén a NEKA valamennyi mérkőzésén pályára lépett, és összesen 27 góllal segítette csapatát, amelynek harmadik legeredményesebb góllövője volt.

A Gyöngyösi Kézilabda Klub és a Nemzeti Kézilabda Akadémia között kiváló az együttműködés, ennek keretében írtuk alá a szerződést a két játékos esetében. Kovács Gergőnek sokat köszönhet a NEKA, kilenc éven át volt a játékosunk, 14 éves korától nagy utat járt be az NB I-es szereplésig, sok sikert kívánunk neki a további pályafutásában is. Szeretettel fogadjuk ugyanakkor Nagy Ádámot, bízunk benne, hogy nálunk minél több játéklehetőséghez juthat – nyilatkozta Kersch Ferenc, a NEKA sportigazgatója.

A két játékos átigazolásáról szóló megállapodásokat a hétvégén írták alá a két klub képviselői.