A korábbi években tapasztaltnál is nagyobb az érdeklődés az idei gyöngyösi jótékonysági városbál iránt, amelyre gyakorlatilag minden jegy elkelt, a szervezőknek pedig a nagyszámú érdeklődő miatt helyszínt kellett változtatniuk. Mindebben apró szerepe a Gyöngyösi Kézilabda Klubnak is van, hiszen a városbál népszerűsítésében a B. Braun Gyöngyös játékosai is szerepet vállaltak.

Eredetileg az Orczy-kastély adott volna otthont az idei városbálnak, azonban a város legrangosabb társasági eseményére olyan sokan váltottak jegyet, hogy a szervezők úgy döntöttek: a Mátra Művelődési Központban tartják meg a rendezvényt, hogy senki se maradjon le a városbálról, és így minél több felajánlást gyűjthessenek össze. Ugyanis – ahogy minden évben – a városbál idén is jótékony célokat szolgál, a szervezők ezúttal a Ferences Rendtartomány fenntartásában működő gyöngyösi Autista Segítő Központ javára gyűjtenek. Az országszerte is egyedülálló intézmény a jótékonysági bevételekből egy új mikrobuszt szeretne vásárolni, megkönnyítve ezzel a gondozottak szállítását. A legfrissebb információk szerint már több mint egymillió forint gyűlt össze a jegybevételekből és a különböző felajánlásokból. A nemes cél elérésben a Gyöngyösi Kézilabda Klub is a szervezők segítségére van.

dd frey varosbal

Eg kocka a városbált népszerűsítő reklámfilmből.

– Ahogy minden évben, idén is részt vállalunk a városbál népszerűsítésében, ez fontos része társadalmi felelősségvállalási programunknak – mondja Marczin Zsolt, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke. – Egyik fő támogatónknak, a gyöngyösi önkormányzatnak az eredményes szereplés mellett így tudunk köszönetet mondani a támogatásért, ezért természetes számunkra, hogy részt vállalunk a városbál népszerűsítésében. Az idei évben ezen kívül is számos akcióhoz csatlakoztunk, amelyek hasonlóan fontos célt támogatnak. Hogy csak egyet említsek ezek közül, névadó szponzorunk, a B. Braun felkérésnek eleget téve a Magyar Élelmiszerbank javára gyűjtöttek játékosaink élelmiszert karácsony előtt. A hasonló kezdeményezések támogatása a jövőben is fontos feladatunk lesz – mondta a klubelnök.
Az idei városbált a Gyöngyösi Televízió képernyőjén két reklámfilm népszerűsíti, az egyikben a B. Braun Gyöngyös csapatának játékosai, Hudák Henrik, Debreczeni Dávid és Frey Tamás szerepelnek, és szintén ők hívják fel a figyelmet a nemes célra a Diórádió által sugárzott reklámspotokban is. (A film itt megtekinthető.) Emellett a Gyöngyösi Kézilabda Klub értékes tombolanyereményeket is felajánlott, így a legszerencsésebb bálozók a B. Braun Gyöngyös játékosai által dedikált tárgyakat nyerhetnek – hogy pontosan mit, az maradjon meglepetés.

A február 8-i városbálra támogatói jegyek továbbra is kaphatók a Kékes Étteremben és a Mátra Művelődési Központban, a 6000 Ft-os jegyek megvásárlásával bárki támogathatja az Autista Segítő Központot.