Teljes erőbedobással készül a B. Braun Gyöngyös csapata a Tatabánya elleni szombati rangadóra. Ősszel bravúros győzelmet sikerült aratnunk idegenben, azóta azonban ellenfelünk erősödött, így biztosan nehezebb dolga lesz majd csapatunknak. A héten mindkét együttes a Magyar Kupa negyeddöntőjében volt érdekelt. A Tatabánya a Győr-, míg a mieink az FTC legyőzésével jutottak tovább, így a szombaton megmérkőző két csapat már a Magyar Kupa négyes döntőjének résztvevőjeként találkozik a bajnokságban. A keddi kupameccsen kilenc gólt szerző Iváncsik Ádám volt csapata ellen is szeretne bizonyítani, és bízik a sikerben.

ivancsik oroshaza bbgy

Iváncsik Ádám volt csapata ellen is szeretne bizonyítani. Fotó: Magyari Máté

Miután a B. Braun Gyöngyös hivatalos célkitűzéseit teljesítette, a csapat másodlagos, nem hivatalos célként fogalmazta meg a negyedik hely megszerzését. Ez továbbra is elérhető, azonban mindenképpen győzni kell hozzá szombaton, ráadásul az egyik nagy riválisunk, a jelenleg negyedik Tatabánya ellen. Őket egyszer már sikerült legyőznünk, ősszel 31-28-as sikert arattunk idegenben. Iváncsik Ádám – aki tavaly még a Bányász sorait erősítette – úgy véli: az őszi siker után most is megszerezhetjük a győzelmet.

– Nagy szükségünk van erre a két pontra, ezért még a szokottnál is erősebben készülünk. Ahogy ősszel is sikerült nyernünk, úgy most is minden esélyünk megvan ellenük, de maximálisan kell majd koncentrálnunk. Fura lesz volt csapatom ellen pályára lépni, de szeretném ha sikerülne olyan teljesítményt mutatnom, mint a keddi kupameccsen.

Iváncsik Ádám a mezőny legeredményesebb játékosaként kilenc gólt szerzett a Fradi ellen, de mindenki teljes erőbedobással kézilabdázott, így az őszi győzelemmel mellett a kupasikerből is erőt meríthet a csapat. Van tehát miből építkezni, azonban így sem lesz majd könnyű dolgunk szombaton – mondja Gulyás István vezetőedző.

gulyas oroshaza bbgy

Jó védekezéssel ismét lesz esélyünk a Tatabánya ellen – mondja Gulyás István. Fotó: Magyari Máté

– Ne feledjük el, hogy az őszi mérkőzés óta erősödött a Tatabánya kerete, Ivo Diaz felépült sérüléséből, a télen pedig leigazolták Milorad Krivokapicot, így ellenük is készülnünk kell. Azt gondolom azonban, hogy alázatos, jó védekezéssel uralhatjuk a játékot, és akkor van esélyünk a győzelemre – mondta a vezetőedző.

Ami a mi oldalunkat illeti, a sérültek felépültek, Szalafai Gábor bár fájlalja a vállát, játékra kész, a többiek pedig teljesen egészségesek, így minden adott ahhoz, hogy egy kiélezett, jó mérkőzést láthasson a gyöngyösi közönség – reméljük, hazai győzelemmel.