Itthon tartottuk a pontokat a Komló ellen
| Kategória: Egyéb

Küzdelmes mérkőzésen arattak négygólos győzelmet farkasaink a Komló ellen a K&H ligában. A bajnoki sorozatban idén már csak egy mérkőzés vár a HE-DO B. Braun Gyöngyösre.

A gyöngyösi farkasok következő ellenfele a Komló együttese volt. A gyors tempót sikerült áthozni az előző, Veszprém elleni összecsapásról, öt perc elteltével Vilovszki három, míg Herceg két találatot jegyzett. A 8. percet követően 6-4-re sikerült ellépni a hazai csapatnak. Kiegyenlítettnek ígérkezett a találkozó, azonban a baranyai alakulat annak ellenére sem tudta átvenni a vezetést, hogy emberelőnybe kerültek, köszönhetően a jó védekezésünknek. Negyed óra után 10-8-ra vezettünk. Magabiztos előnyünket egészen a 22. percig tartottuk, amikor a vendégek egy egészpályás góllal egyenlíteni tudtak, 12-12 volt ekkor a mérkőzés állása. Konkoly Csaba időkérésével részben sikerült rendezni sorainkat, így a szünet előtt újra beállítottuk a kétgólos vezetést Varsandán utolsó másodperces góljával. A csapatok 16-14-es állással vonulhattak pihenőre.

A második játékrész két Merkovszki-védéssel és két hazai találattal indult, a 32. percben 18-14-re vezettek Varsandán Milánék. A farkasok viszont nem lélegezhettek fel, mert a vendégek egy 0-4-es rohammal a 37. percben újra egyenlítettek. Herceg biztos kezének és ötödik góljának köszönhetően a 42. percben 22-19-re felénk billent a mérleg nyelve. Merkovszki Pál fontos védéseket mutatott be, támadásban az emberhátrány ellenére is megtaláltuk a réseket, így biztosan tartani tudtuk háromgólos előnyünket. Az eredményjelzőn 26-22 állt 47 perc leforgása után, vendég időkérés következett. A végjátékban Gerdán Tibor azonnali piros lapot kapott egy arcra ütés következtében, de ez sem bizonytalanította el a farkasfalkát, három perccel a lefújás előtt 29-26-ra vezettek. Uros Vilovski ötödik góljával feltette az i-re a pontot, 30-26-os győzelemmel sikerült itthon tartani a két pontot. A találkozót élőben közvetítettük klubunk YouTube-csatornáján.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös idei utolsó mérkőzésén az SBS-Eger együttesét fogadja december 16-án 18 órától.

K&H férfi kézilabda liga, 18. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Sport36-Komló 30-26 (16-14)
Játékvezetők:
Altmár Kristóf, Horváth Márton
Gyöngyös: Merkovszki, Tóth (kapusok), Urbán 3, Németh 2, Halász, Varsandán 5, Ubornyák 3, Hegedűs 3, Gábori, Duris, Vilovszki 5, Gerdán, Herceg 5, Gyallai, Gráf, Markez 4. Edző: Konkoly Csaba.
Komló: Granic, Durevic, Szilágyi (kapusok), Kovácsevics, Zobec 3, Jóga, Vaskó, Grünfelder 3, Oláh, Balázs 1, Sunajko 3, Jerkovic 2, Takács 3, Szkokán 5, Melnyicsuk 6, Metcz. Edző: Kilvinger Bálint.
Hétméteresek: 2/2 ill. 2/5
Kiállítások: 14, ill. 4 perc.

Értékelések:

A mérkőzés képei: