Ismét megtapasztaltuk az összefogás erejét
| Kategória: Híreink

Több mint három tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze klubunk játékosai és a B. Braun gyöngyösi gyárának munkatársai az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtése során. Az adományokat gyöngyösi rászoruló családokhoz juttatják el még az ünnepek előtt.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös mérkőzésein hétről hétre tapasztaljuk, mekkora ereje van annak a fantasztikus közösségnek, amely szakadatlanul űzi, hajtja a pályán küzdő játékosokat. Most újabb bizonyítékot kaptunk rá, hogy ez a közösség nem csak a kézilabdapálya mellett képes erőt adni, hanem a szükségben szenvedők érdekében is össze tud fogni: az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésén szurkolóinknak is köszönhetően minden képzeletet felmúlva több mint 3 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttünk össze a B. Braun gyöngyösi gyárának munkatársaival közösen.

– Fantasztikus érzés, hogy évről évre felül tudjuk múlni az előző évi akció során összegyűlt mennyiséget – mondja Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke. – Hatodik éve segítjük a gyűjtésben a B. Braun gyöngyösi munkatársait, három napon át az NB I.-es csapat játékosai és a teljes utánpótlásunk felhívta a figyelmet az akcióra a Tesco üzletsorán. Ezzel is szeretnénk példát állítani a fiatalok elé, hiszen nagyon fontos, hogy ne csak kézilabdázni tanítsuk meg őket, hanem arra is, hogy ha megtehetjük, kötelességünk segíteni azokon, akik nálunk kevésbé szerencsés körülmények között élnek – fogalmazott a klubelnök.

Az összegyűlt, összesen 3057 kilogramm tartós élelmiszer mintegy hatszáz kilóval haladja meg a tavalyi mennyiséget. Az adományokból a Magyar Élelmiszerbank Egyesület állít össze egységes csomagokat, amelyeket a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttat el rászoruló gyöngyösi családokhoz még az ünnepek előtt. 2017-ben száz család karácsonyát tudtuk szebbé varázsolni, reméljük, idén még többek boldog ünnepléséhez járulhatunk hozzá.