Több mint két és fél tonna élelmiszert sikerült összegyűjtenünk a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozóival közösen a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésén.

Nyolcadik alkalommal öltötték magukra a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkénteseinek mellényét a Gyöngyösi Kézilabda Klub játékosai, akik az elmúlt hétvégén a B. Braun gyöngyösi gyárának munkatársaival közösen hívták fel a TESCO vásárlóinak figyelmét a karácsonyi adománygyűjtésre. Arra kérték a vásárlókat, hogy tegyenek valamilyen tartós élelmiszert a kosarukba, majd a pénztártól való távozás után helyezzék el a gyűjtőponton, ahonnan rászoruló családokhoz jut el az adomány. Az élelmiszergyűjtésben utánpótláskorú játékosaink és élvonalbeli kézilabdázóink egyaránt részt vettek, és ahogy minden évben, úgy NB I-es csapatunk idén is leadta közös adományát.

 

Végül a B. Braun dolgozóival közösen 2616 kilogramm tartós élelmiszert sikerült összegyűjtenünk az akció három napja alatt, ami a második legnagyobb mennyiség a közös adománygyűjtések 2012 óta íródó történetében. A tavalyi kiugró mennyiségi rekordot ugyan nem sikerült megdöntenünk, de így is elégedettek lehetünk, és reméljük, azok a családok is örülnek majd az adománynak, amelyeknek a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ eljuttatja azokat.