Hibátlanul zártuk a csoportkört
| Kategória: Híreink

Százszázalékos teljesítménnyel jutott túl a csoportkörön a Liga-kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely a Hatvan után a Mezőkövesdet is felülmúlta mindkét mérkőzésen.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös ellenfele ezúttal a Mezőkövesdi KC csapata volt a Liga Kupa C csoportjának küzdelmein belül. Csakúgy, mint az első mérkőzés során, eleinte most is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 11. percben 6-6-ot mutatott az eredményjelző. Támadásban Varsandán Milán vitte a hátán a farkasfalkát, az első játékrész feléig hat találatot jegyzett. A 20. percben a mezőkövesdi gárda 11-12-re megfordította a mérkőzést, ekkor Konkoly Csaba magához hívta tanítványait. A pontatlan játékunk és a számos kétperces kiállítás ellenére egy perccel a lefújás előtt 15-14-re magunkhoz vettük a vezetést, amelyet Gyánti Barnabás hétméteres-hárításával megtartottunk a szünetre.

A második félidő számunkra jól indult, Tóth Mihály védésének és Papp Bence gyors góljának köszönhetően kettővel vezettünk. Ezt az előnyt a 43. percig magabiztosan tartottuk és növeltük, Gráf Martin negyedik góljával 21-18-ra vezettünk, vendégidőkérés következett. A lendületünk továbbra is kitartott, javult a védekezésünk, és pontosabbá váltak a támadásaink, így a második játékrész derekán 25-20-as vezetést tudhattunk magunknál. A találkozón ismét lehetőséget kaptak a klubban nevelkedő fiatal játékosok, akik remekül teljesítették a rájuk ruházott feladatokat. A mérkőzésen három serdülő és három ifjúsági korú játékos kapott helyet, köztük Gulyás Máté, aki először ölthette magára felnőtt csapatunk mezét. A találkozó utolsó nyolc percében Urbán Egon kivételével minden pályán lévő játékosunk serdülő, vagy ifjúsági korú volt. Az összecsapás végére érvényesült a papírforma, 31-25-ös végeredménnyel megszereztük a két pontot, és ezzel bebiztosítottuk helyünket a sorozat legjobb nyolc csapata között.

A zárt kapus mérkőzést YouTube-csatornánkon élőben közvetítettük.

Szerencsejáték Zrt. Férfi Liga Kupa C csoport, 6. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös- Mezőkövesdi KC 31-25 (15-14)
Dr. Fejes András Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Gyöngyös: Tóth, Gyánti (kapusok), Urbán, Németh 1, Halász 2, Jaros 3, Papp 5, Varsandán 6, Ubornyák 2, Hegedűs 4, Gulyás 1, Vilovski 1, Rosta, Gerdán, Gyallai 2, Gráf 4. Edző: Konkoly Csaba.

Mezőkövesd: Varga, Pásztor (kapusok), Jancsó 5, Kovács 3, Sárosi, Czakó, Fekete 2, Szöllősi 4, Csörgő 3, Boda, Gulácsi 1, Szabó 5, Zelei, Dócs 2, Hevesi. Edző: Drizner Péter.

Hétméteresek: 2/4 ill. 4/6
Kiállítások: 10 perc ill. 4 perc

Értékelések:

A mérkőzés képei: