Helytálltunk a Szegeddel szemben
| Kategória: Híreink

Tisztes helytállással búcsúzott a hazai pályától erre a szezonra a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely négy góllal alulmaradt a jóval esélyesebb Szeged ellen a K&H liga 22. fordulójának mérkőzésén.

A 2020/2021-es K&H liga versenysorozat utolsó hazai fordulójában a MOL-Pick Szegedet látta vendégül a farkasfalka. A Dabas elleni magabiztos győzelemből igyekezett építkezni Konkoly Csaba együttese, abban reménykedve, hogy a bajnoki tabella második helyezettje ellen is sikerül az előző mérkőzésen mutatott kreatív játékot hozni. Az első percekben ugyan támadásban adottak voltak a helyzeteink, azonban az ellenfél hálóőrének nem tudtunk túljárni az eszén. Ezeket a hibáinkat maximálisan kihasználva 0-5-ös rohammal kezdtek a szegediek, így nem csoda, hogy Konkoly Csaba már a 8. percben magához hívta együttesét. Az erőviszonyok közti különbség meglátszott, a 20. percben 6-11-es hátrányban voltunk. Támadásban pozitívumnak számított, hogy Hegedüs Márk hátára vette a csapatot négy találatával, amellyel olyan lendületet adott a falkának, hogy a 25.percre 10-12-re közeledtünk a vendégekhez, akiknek a mestere ekkor időt is kért. Kétes szituációkból sajnos nem mi jöttünk ki jobban az utolsó percekben, így némileg növelte előnyét a Szeged, és 11-16-os félidei eredménnyel vonultak az öltözőbe a felek.

A második játékrészt összeszedetten kezdtük, nem hagytuk, hogy nagyobb előnyre tegyenek szert a vendégek. Támadásban Mitar Markez góljaival tartottuk magunkat, de Merkovszki Pál is betalált saját kapujának előteréből. Sajnos öt találatnál kevesebbre nem tudtuk csökkenteni a különbséget, a 45. percre újra nyílni kezdett az olló a két együttes között, ekkor 18-25 állt az eredményjelzőn. Az első harminc perc mintájára újra feltámadt a farkasfalka, Hegedüs Márk már a hetedik találatát jegyezte. A találkozó utolsó tíz percének 21-25-ös állással néztek neki a felek. Mitar Markezre a végjátékban sem találtak ellenszert a vendégek, nyolc gólig jutott a lefújásig. A papírforma érvényesült, azonban mindenképp bíztató, amilyen küzdéssel a hullámvölgyekből csapatként lábaltunk ki. Az összecsapás 27-31-es szegedi győzelemmel ért véget.

A találkozót a Gyöngyösi TV közreműködésével élőben közvetítettük YouTube-csatornánkon.

K&H férfi kézilabda liga, 22. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – MOL-Pick Szeged 27-31 (11-16)

HE-DO B.Braun Gyöngyös: Merkovszki 1, Tóth, (kapusok) Urbán, Halász 1, Papp, Varsandán 2, Ubornyák 2, Hegedüs 8, Gábori 3, Duris 1, Vilovski, Gerdán, Herceg, Gyallai, Gráf 1, Markez 8.
Edző: Konkoly Csaba

MOL-Pick Szeged: Mikler, Alilovic, (kapusok) Kallman, Bodó 5, Canellas 1, Radivojevic 8, Sostaric 5, Bánhidi 6, Bajus, Stranovsky, Bombac 3, Rosta 1, Tóth, Mackovsek 2, Zhitnikov, Szilágyi.
Edző: Juan Carlos Pastor Gomez

Játékvezetők: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/8
Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Értékelések:

Képgaléria: