Helytálltak a farkasok Veszprémben
| Kategória: Híreink

Tisztes helytállás mellett csupán négy góllal maradt alul csapatunk a Telekom Veszprém pályáján.

Az év egyik legnehezebb mérkőzésére számítottunk, ahol a cél mindenképp az volt, hogy egy jó tempójú mérkőzésen próbáljuk meg megnehezíteni a Bajnokok Ligája-résztvevő hazaiak dolgát. A kezdés számukra jobban sikerült, négy góllal nyitották az összecsapást, amire mi csupán a hatodik percben reagáltunk egy találattal. A következő periódusban sikerült felnőnünk a játékhoz, a 14. percben 6-5-re zárkóztunk, amelyhez nagyban hozzájárult Tomic Aleksandar remek formája. Rövidesen kétszer is emberhátrány sújtotta csapatunkat. Ezekben a percekben növelni tudták előnyüket a hazaiak, így a 20. percben 9-6-ot mutatott az eredményjelző. Az első játékrész véghajrájában sikerült belekényszeríteni a bakonyiakat egy kicsivel több mint öt perces gólcsendbe. Ennek során ismét két gólra csökkent a különbség, a 29. percben 11-9 volt csupán hátrányunk. Az első harminc perc 13-10-es eredménnyel zárult.

A második félidő kezdetén kicsit beragadtunk, alig három perc leforgása alatt 16-11-re módosult az állás. Farkasaink hozzáállását azonban a harciasság és a küzdeni akarás jellemezte, így igyekeztek minél inkább felzárkózni a veszprémiekhez. Az első játékrész mintájára itt is volt egy periódus, amikor mindkét oldal részéről több technikai hiba és kiállítás becsúszott. Ezt a negatív részt Uros Vilovski törte meg egy üres kapus találattal. A végjátékban kezdett kicsit jobban kinyílni az olló a felek között, az 55. percben 24-18-ra vezettek a hazaiak. Az igazi farkas-lendület az utolsó pillanatokban is megmutatkozott, 1-3-as rohammal zártuk le a mérkőzést. Szégyenkezésre semmi ok, hiszen rendkívül jó tempójú találkozót játszottunk, remek kapusteljesítménnyel. A végeredmény 26-22-es hazai siker lett.

K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló
Telekom Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 26-22 (13-10)
Veszprém, 1000 néző
V.: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Veszprém: Corrales, Cupara (kapusok), Yahia 4, Nenadic 2, Maqueda 2, Nilsson 2, Ligetvári 4, Marguc 2, Lukács 1, Blagotinsek 1, Mahe 6, Ilic, Dörnyei 2, Lékai, Sipos. Edző: Ilic Momir.

Gyöngyös: Nagy, Tomic (kapusok), Vasic 3, Nkousa, Ubornyák 6, Mátyás, Gábori, Vilovski 3, Rosta 1, Gerdán, Papp 2, Gyallai, Hamidovic 3, Gráf 1, Markez 3. Edző: Konkoly Csaba.

Hétméteresek: 3/6, ill. 2/4.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Képgaléria: