Hetes-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Hegedűs Márk. A nyáron igazolt beálló jól beilleszkedett a gyöngyösi farkasfalkába és három győzelemmel fejezné be a bajnokság őszi szezonját. A Gyöngyös ma este a sereghajtó Vác otthonában lép pályára.

– Nincsen különös rituálém meccsnapon. A közös reggelin és ebéden túl azonban nem mozdulok ki otthonról, és éles mérkőzések délutánján mindig pihenek egy órácskát, amikor fejben maximálisan az összecsapásra készülök – mondta Hegedűs Márk.

A beálló idén nyáron tette át székhelyét Egerből a gyöngyösi farkasfalkához, és az őszi szezonban szerzett eddigi 20 góljával és kemény védekezésével nagyban hozzájárult a sárga-feketék remek őszi teljesítményéhez.

– A Komló ellen hazai pályán lejátszott döntetlen után a szokásosnál jóval több ideig együtt maradt a csapat, hogy kibeszéljük a pontveszteséget. Valahol azért lehetett rá számítani, hogy lesz egy olyan mérkőzésünk az idényben, ahol nem a mi szájunk íze szerint alakulnak a dolgok. Persze nem volt világvége hangulat, hiszen nem kaptunk ki. A sok beszélgetés meghozta gyümölcsét, a héten már igen jó hangulatban készültünk a Vác ellen. Nem lebecsülve őket, de kicsit örülünk annak, hogy ők ma a soros ellenfeleink. Egy önbizalomnövelő győzelemre, a 2 pont megszerzésére készülünk ellenük, ahol csapatunkból minden játékos pályára tud lépni. Egy magabiztos győzelemmel szeretnénk ráhangolódni a Tatabánya elleni, szezonbeli utolsó hazai derbinkre – magyarázta Hegedűs Márk.

A beálló úgy érzi, az elmúlt félévben sikerült felvennie a gyöngyösi farkasok ritmusát, edzéseken és meccseken is hétről hétre tapasztalja az egyre nagyobb összhangot.

– Természetesen szeretnék még tovább fejlődni, amire a csapatnál minden lehetőségem megvan. A tabellán levő pozíciónkkal pedig maximálisan elégedett vagyok. Hogy a 3-5. hely valamelyike a bajnokság legvégén is megmaradjon, az utolsó 3 meccsünket ősszel meg kellene nyernünk. A Tatabánya lesz a legnagyobb falat jövő héten, de hazai közönség előtt kétvállra tudjuk fektetni őket. Tavasszal a nagy rangadóinkat ugyan idegenben vívjuk majd, de úgy vélem, hogy a nagyobb teher vendéglátóink vállát fogja nyomni – vélekedett Hegedűs Márk.