Hegedüs Márk: Szinte a semmiben lebegünk
| Kategória: Híreink

Ha eredményhirdetés nélkül záródna a magyar bajnokság, 8 hónapos kőkemény munkánk menne a kukába. A mérkőzések több mint 70 százalékát lejátszottuk, az EHF-kupáért folyó harcban több ellenfelünkkel már a hazai és az idegenbeli csatánkat is megvívtuk – mondta Hegedüs Márk, a HE-DO B. Braun Gyöngyös beállója. A Magyar Kézilabda Szövetség mai elnökségi ülésén dönthet a 2019/2020-as bajnokság folytatásáról vagy lezárásáról.

– A bajnokság felfüggesztése után két hétig Gyöngyösön maradtunk a barátnőmmel. Most már Debrecenben vagyunk nála, mert a munkáját nem tudja otthonról végezni. Távkapcsolatban kezdtük az életünket, de már tervben volt az összeköltözés. A koronavírus most ezt kicsit felgyorsította. Mire délután hazaér, én már végeztem a napi edzéssel. Szerencsére minden jól működik köztünk – újságolta Hegedüs Márk.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös beállója a futóedzéseket a szabadban végzi, szigorúan ügyelve a többi embertől való kétméteres távolság megtartására. Máskülönben csak a kutyasétáltatás erejéig hagyja el a lakást.

– A sétáltatás közben sajnos sok embert látok a játszótereken egymással hosszan beszélgetve. A csúszdák és hinták környéke nincs szalaggal lezárva. Nem tudom, hogy szándékosan nem vették körbe a játékokat kordonnal, vagy valakik elvitték onnan – mondta Hegedüs Márk.

A Magyar Kézilabda-szövetség mai elnökségi ülésén eldőlhet, hogy a járványhelyzet enyhülése vagy megszűnése után folytatódhat-e a férfi és a női élvonal, vagy pedig befejezettnek nyilvánítják a bajnokságokat. Dániában az ottani szövetség már a hét elején határozott: a koronavírus terjedése miatt félbeszakított bajnokságot nem folytatják a 2019–2020-as évadban. A klubokkal való egyeztetésen viszont arra jutottak, ezzel együtt is végeredményt hirdetnek, lesz az idénynek bajnoka, EHF-résztvevői és kiesője a női és a férfi ligában.

– Bár a lehetőségekhez képest komoly otthoni edzésmunkát végzünk, a folytatás előtt egy minimum 4 hetes alapozás minden csapatra ráférne. Ha eredményhirdetés nélkül záródna a magyar bajnokság, 8 hónapos kőkemény munkánk menne a kukába. A mérkőzések több mint 70 százalékát lejátszottuk, az EHF-kupáért folyó párharcban több ellenfelünkkel már a hazai és az idegenbeli csatánkat is megvívtuk. Napi szinten követem a különböző kézilabda-bajnokságokban történteket, de nem tudom, hogyan határoz majd a honi szövetség. Játékosként jelen pillanatban szinte a semmiben lebegünk. Még azt sem tudjuk, mi lesz néhány óra múlva, nemhogy hónapokra előre tudnánk tervezni bármit is – közölte a beálló.