Magas színvonalú, izgalmas, fordulatos mérkőzésen őrizte meg százszázalékos hazai mérlegét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Együttesünk a bajnoki tabellán második helyezett Grundfos Tatabánya ellen játszott egy őrületes mérkőzést, melynek utolsó másodpercéig harcolva mindkét pontot itthon tartotta.

Az első percektől szorosan alakult a találkozó, a nyolc perc alatt háromszor is betaláló Urbán Egon vezérletével tartottuk a lépést a Tatabányával (3-3), s az már akkor világossá vált, hogy a kapusok nagy csatáját hozza majd a mérkőzés: Bartucz és Tóth Misi is hatalmas védéseket mutatott be. A 11. percben Varsandán harcolt ki emberelőnyt és hétméterest, amit Krivokapics lőtt be, ezzel 4-3-ra mi vezettünk. A 15. perc végén Markez átlövésével volt 5-4 az állás, de a vendégek gyorsan fordítottak, Konkoly Csaba pedig 6-5-ös vendégvezetésnél időt kért. Gábori és Duris góljainak köszönhetően megint nálunk volt az előny, de a 22. percben újra a Bányász vezetett (8-7). Gábori, majd Herceg tartotta a mieinket, öt perccel a játékrész vége előtt pedig Ubornyák góljával egyenlítettünk (10-10). Vladan Matic hívta magához tanítványait, de az időkérés után a mi pillanatink következtek: a kapuban Tóth Mihály brillírozott, támadásban pedig Ubornyák, majd Herceg volt eredményes, így két perccel a félidő vége előtt kettővel megléptünk (12-10). Újabb találat már nem esett, viszont kaptunk egy kétperces büntetést, aminek csak a fele telt le az első játékrészben.

A második félidőt ott tudtuk folytatni, ahol az első abbahagytuk, Markez és István találataival gyarapítottuk góljaink számát, Tóth Mihály pedig Ilyés ziccerét hárította, amivel a 41. percben is őriztük előnyünket (15-14). Két percig ismét emberhátrányban játszottunk, Konkoly Csaba időkérést követően pedig Varsandán büntetőjével vezettünk 16-14-re. Herceg, majd Varsandán volt eredményes, tizenöt perccel a vége előtt 18-16-ra vezettünk, Vladan Matic pedig ismét időt kért. A 17. percben mégis mi szereztünk gólt: Ubornyák találatával először nőtt háromgólosra a különbség a csapatok között (19-16). Tieznkét perccel a vége előtt azonban már csak egy gól volt az előnyünk, ám Ubornyák Dávid emberhátrányban is betalált (20-18). Markez visszaállította a háromgólos hazai vezetést, a Tatabánya pedig ismét időt kért, mikor már csak kilenc perc volt hátra a találkozóból. Varsandán hétméteresével már négy volt az előnyünk a 23. perc derekán, ráadásul két percre emberelőnybe kerültünk. A végjáték azonban rendkívül feszültté vált, helyzetek maradtak ki itt is, ott is, két és fél perccel a vége előtt azonban a Tatabánya egy gólra zárkózott, ráadásul emberhátrányba kerültünk (23-22). Konkoly Csaba időt kért, de gólt nem tudtunk szerezni, a vendégek pedig lehetőséget kaptak az egyenlítésre. Szerencsére Tóth Misi lehúzta a rolót, és nem kapott gólt, Varsandán pedig az utolsó pillanatban üres kapura még dobott egyet, így fantasztikus, 24-22-es győzelmet arattunk a Tatabánya ellen.


K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Grundfos Tatabánya KC 24-22 (12-10)

Dr. Fejes András Sportcsarnok, 950 néző
V.: Altmár, Horváth

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 3, Németh, Sipeki, Varsandán 5 (3), Ubornyák 4, Gábori 2, Duris 1, Vilovszki, Gerdán, Krivokapics 1 (1), Herceg 3, Gráf, Markez 4, István P. 1. Edző: Konkoly Csaba.

TATABÁNYA: Bartucz, Székely (kapusok) – Bozovic 2, Pásztor 1, Vujovic 5 (3), Juhász 2, Sipos 2, Rozner, Szöllősi 2, Ilyés, Rosta, Dénes, Schaffer, Vranjes 3, Vrankovic 3, Grigoras 2. Edző: Vladan Matic.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

Értékelések:

Vladan Matic: – Számítottunk rá, hogy kemény lesz a meccs, de arra már nem, hogy ilyen pontatlanok leszünk támadásban, és ennyi indításgólt kapunk. Ilyenek vagyunk, néha ragyogó teljesítményt nyújtunk, máskor betlizünk.

Bartucz László: – Nagyon sokat hibáztunk, labdákat adtunk el, pontatlanok voltunk, amiből a Gyöngyös gólokat szerzett. Ma ellenfelünk jobban koncentrált, így megérdemelte a két pontot.

Konkoly Csaba: – Ennyit számít a munka és az akarat. Mi sem gondoltuk volna, hogy a végjátékot ennyire kézben tudjuk tartani. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert óriásit teljesített. Nagyon sokat dolgoztunk ezért a skalpért, ami óriási dolog a mi életünkben. A közönségünk fantasztikus volt, ez is erőt adott a srácoknak.

Ubornyák Dávid: – Nagy jó meccset játszottunk. Hullámvölgyben voltunk, ezért nagyon akartuk ezt a sikert. A védekezésünk az egész meccsen jó volt, aminek köszönhetően a 24 lőtt gól is elégnek bizonyult.