Csupán öt góllal maradt alul a címvédő és listavezető MOL-PICK Szegeddel szemben a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely Buzogány Barna parádéjának isköszönhetően végig tapadt ellenfelére.

A kézilabda ünnepére készültek a gyöngyösi szurkolók, akik Mikulás napján nem érkeztek üres kézzel a Dr. Fejes András Sportcsarnokba. A találkozóra nagyon sokan hoztak magukkal plüssállatot, amit a mérkőzés elején bedobtak a pályára. A több mint ezer játékot a gyöngyösi óvodákba juttatjuk majd el.

A mérkőzés jól indult, hiába vezethette az első támadást a Szeged, Buzogány Barna rögtön jelezte: nem akármilyen formával tervezi meghálálni edzője bizalmát. Varsandán Milán szerezte az első három gólunkat, amivel hat percig nálunk volt az előny, ekkor azonban a Szeged egyenlített, majd átvette a vezetést, és nem is engedte ki a kezéből a mérkőzés végéig. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a mieink feladták volna, végig tapadtunk BL-résztvevő ellenfelünkre, a félidőben csak három gól volt a hátrányunk, és a végeredmény is hízelgő a mieink számára.

20181206 hbbgy szeged 10

A szurkolók által a meccs legjobbjának választott Buzogány Barna fantasztikus formában védett, büntetőket és ziccereket hárított, amivel versenyben tartotta a mieinket. A telt ház előtt játszott találkozón bemutatkozhatott a felnőtt csapatban ifjúsági játékosunk, Dávid József, és fantasztikus szurkolói gesztusnak is szemtanúja lehettünk, amikor a meccs végén a két szurkolótábor egymást éltette. Csodálatos este volt, valóban a kézilabda ünnepévé sikerült varázsolnunk ezt a napot.

Sok idő azonban nem lesz a pihenésre, egy pénteki taktikai edzést követően Mezőkövesdre utazunk, ahol szombaton 18 órától lépünk pályára.

20181206 hbbgy szeged 13

K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – MOL-PICK Szeged 22-27 (11-14)

Gyöngyös, 1400 néző.
V.: Bonifert, Oláh.

GYÖNGYÖS: Buzogány, Tóth M. (kapusok) – Urbán, Németh T., Sipeki 3, Varsandán 4 (1), Ubornyák 3, Dávid J., Gábori 3, Vilovszki, Gerdán, Krivokapics 4 (1), Herceg 2, Gráf 1 (1), Markez 1, István 1. Edző: Konkoly Csaba.

SZEGED: Sego, Nagy M. (kapusok) – Maqueda 2, Kallman 4, Bodó, Sigurmansson 6 (6), Canellas 1, Henigman, Sunajko, Balogh 3, Gaber 2, Sostaric 4, Bánhidi 3, Bombac 1, Zhitnikov 1. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 9/6.

20181206 hbbgy szeged 15

Értékelések:

Juan Carlos Pastor: – Jól kezdtünk, de nem tudtunk gólt lőni, 19 rossz lövésünk volt. Mindent megtettünk a győzelemért, ami sikerült – ez a legfontosabb.

Bánhidi Bence: – Nehéz mérkőzést játszottunk, egymás után nehéz két meccset játszani, mi is lehetünk egy kicsit fáradtabbak. Nyertünk, és ez a fontos, mennünk kell előre.

Konkoly Csaba: – Úgy kezdtük a meccset, hogy fejben már szombatra készültünk, ezért beépítettük a meccset az edzésprogramunkba. Külön öröm, hogy Buzogány Barna nagyon jól szállt be a mérkőzésbe, ami sokat segített abban, hogy végig állva tudjunk maradni. Sokat hibáztunk, de a Szeged más szintet képvisel, ezért külön büszke a vagyok a fiúkra a szoros eredmény miatt. Nagyon jó látni, hogy szurkolóink folyamatosan megtöltik a csarnokot.

Buzogány Barna: – Az első félidőben jól tartottuk magunkat, de a második félidőben kijött a szintkülönbség. Nem csak rajtam múlt a jó játék, az egész csapat hozzátett, meg persze a közönség is, amely ma is mellettünk volt, és szurkolt.