Mozgalmas hete lesz a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának, amely csütörtökön és szombaton is pályára lép a K&H ligában. Előbb a Szegedet fogadjuk, majd Mezőkövesdre utazunk, ahonnan két ponttal szeretnénk hazatérni.

Kézilabdacsemegét hoz a Mikulás Gyöngyösre: a Veszprém elleni meccs után néhány nappal újabb európai topcsapat, a MOL-PICK Szeged érkezik a Dr. Fejes András Sportcsarnokba. A december 6-i mérkőzésre úgy kell készülnie Konkoly Csaba legénységének, hogy két nappal később már Mezőkövesden lép pályára.

– Ismét egy olyan ellenféllel szemben játszhatunk, amely az európai kézilabdázás élvonalát képezi – kezdte Konkoly Csaba. – Tisztes helytállásra készülünk, de a szemünk előtt kell, lebegjen, hogy a csütörtöki meccs után szombaton Mezőkövesdre utazunk, ahol nyernünk kell. Úgy kell tehát beosztani az erőnket, hogy szombatra a lehető legütőképesebbek legyünk. Akik eddig kevesebbet játszottak, most egy nagyon erős ellenféllel szemben kapnak lehetőséget. Szeretnénk kiszolgálni közönségünket, és jó reklámot csinálni a kézilabdának – zárta szavait csapatunk vezetőedzője.

A bajnoki címvédőt legutóbb épp egy éve fogadtuk hazai pályán, akkor nem kis bravúrt végrehajtva, 33-33-as döntetlennel zártuk a meccset. Az épp egy évvel később sorra kerülő, következő találkozón két játékosunk pályára lépése kétséges: Varsandán Milán állapota a várakozások szerint már lehetővé teszi, hogy játsszon az aktuális listavezető ellen, és várhatóan Milorad Krivokapics is kigyógyul csütörtökre betegségéből.

A december 6-i mérkőzésen szurkolóink is segíthetnek a Mikulásnak: arra kérünk mindenkit, aki kilátogat a találkozóra, hogy hozzon magával egy plüssjátékot, amit a mérkőzés elején, egy adott jelre dob majd be a pályára. A kabalákat összegyűjtjük, és Gyöngyös óvodáiba juttatjuk el.

kabala 2

K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – MOL-PICK Szeged

2018. december 6. 18:00
Dr. Fejes András Sportcsarnok
V.: Bonifert, Oláh