HE-DO B. Braun Gyöngyös – DVTK-Eger 33-30
| Kategória: Híreink

Megyei rangadóhoz méltó, parázs csatát vívott egymással a HE-DO B. Braun Gyöngyös és a DVTK-Eger csapata a férfi kézilabda NB I. 7. fordulójában. Bár az első félidő nagy részét uraltuk, és a szünetre is meg tudtunk őrizni két gólt az előnyünkből, a második félidőt jobban kezdő egriek fordítani tudtak a játékrész első perceiben. Miután Herceg és Markez vezérletével sikerült magunkra találnunk, már nem engedtük ki a kezünkből a vezetést, és egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk.

01 hbbgy eger 20181019 01

A mérkőzés első öt percében felváltva potyogtak a gólok, a mieink részéről Herceg, Vilovszki és Markez volt felelős a találatokért, a lépést pedig úgy is tartani tudtuk ellenfelünkkel, hogy Gerdán kiállítása miatt két percig emberhátrányban kellett játszanunk. A 6. perc végén Duris góljával sikerült először kétgólosra növelni az előnyünket, majd Markez büntetőjével nőtt háromra a különbség (5-2). Vilovszki üreskapus gólja volt a hatodik gyöngyösi találat, miközben a vendégeket közel kilenc percig sikerült két gólon tartanunk. Két percig emberelőnyben játszhattunk, és állandósítani tudtuk a négygólos különbséget, Varsandán, Herceg és az akkor már négygólos Markez révén a 13. percben 10-6-ra vezettünk, amikor Tóth Edmond magához hívta tanítványait. A 17. percig tartottuk az előnyünket, sok gólt szereztünk indításból, de sajnos kaptunk is ilyen szituációkból, így az Eger a 19. percre egy gólra zárkózott (12-11), amikor Konkoly Csaba is időt kért. A folytatásban leginkább egyéni akciókból voltunk eredményesek, Herceg és Duris góljaival háromgólosra hizlaltuk az előnyünket a 24. percre (15-12), amikor Gerdánt másodszor is kiállították a játékvezetők. A 28. percre annak ellenére is egygólosra csökkent a különbség, hogy a kapuban Tóthot váltó Buzogány hétméteres védésével mutatkozott be a meccsen (16-15). Ubornyák Dávid érkezett irányítóba, Herceg pedig tovább ontotta a gólokat, a 29. percben már hét találatnál járt (17-15).

01 hbbgy eger 20181019 03

Az egriek kezdték a második félidőt, akik alig három perc alatt megfordították az állást, sőt az ötödik percre kétgólos előnyhöz jutottak (18-20). Markez góljával tartottuk magunkat, majd Herceg volt eredményes, de a 37. percben még így is egri előnyt mutatott az eredményjelző (20-21). Herceg kilencedik góljával egyenlítettünk, majd a 41. percben Markez találatával a vezetést is visszavettük (22-21). A 43. percben Herceg tizedik találatával 23-21 volt ide, amikor a vendégek időt kértek. A következő percekben a kétgólos különbség volt a jellemző a javunkra, amit egy megszerzett labdával végigrobogva Markez növelt háromgólosra (26-23). A 21. percben játunk, amikor Gábori az ellenfél hatosánál a levegőben akpta el Ubornyák indítását, majd bevágta a kapuba, és újra néggyel mentünk (28-24). Ellenfelünk időkérését követően sikerült ötgólosra növelni a hazai vezetést (30-25), és az utolsó öt percet is plusz néggyel kezdtük. Az 57. percben, 31-27-nél harmadik kétperces büntetését kapta Gerdán Tibor, így végleg el kellett hagynia a játékteret, majd Krivokapicsot is kiállították a játékvezetők, így bő másfél percre kettős emberhátrányba kerültünk. Az egriektől Füzinek is ki kellett állnia, Herceg pedig megnyerte nekünk a meccset, az utolsó előtti perc végén a 12. találatát szerezte a megállíthatatlan átlövő, így a végére nem maradt izgulni valónk. Ellenben ünnepelni valónk igen, zúgott a csarnok, ahol jó volt ezen az estén gyöngyösinek lenni.


01 hbbgy eger 20181019 st 02

K&H férfi kézilabda liga, 7. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – DVTK-Eger 33-30 (18-16)

Dr. Fejes András Sportcsarnok, 950 néző

V.: Bócz, Wiedemann

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 1, Németh T., Sipeki, Varsandán 2 (1), Ubornyák 2, Gábori 1, Duris 2, Vilovszki 3, Gerdán, Krivokapics 2, Herceg 12, Gráf, Markez 7 (1), István P. 1. Edző: Konkoly Csaba.

EGER: Repóth, Lorger (kapusok) – Molnár B. 3, Kiss G., Szepesi I. 1, Vaskó 3, Füzi 2, Lezák, Bajorhegyi 1, Szepesi N., Tóth R., Rédei 6, Takács 3 (1), Dobó, Hegedűs 6, Bernatonis 5. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

01 hbbgy eger 20181019 st 03

Értékelések:

Tóth Edmond: – Sikerült jól felkészülnünk, sok dolgot meg tudtunk valósítani abból, amit elterveztünk. Ilyen mérkőzéshez ilyen hőfök jár, de a sokgólos meccs nem kedvez nekünk, kevesen vagyunk, nem tudunk kellően frissíteni. Sajnos a jó védekezésünkhöz nem társult jó kapusteljesítmény, az ötvenedik percre pedig elfáradtunk, és onnantól sokat hibáztunk.

Hegedűs Márk: – Az ötvenedik percig fej-fej mellett haladtunk, de ahogy kezdett fogyni az oxigén, úgy jöttek a hibák, és a saját dolgunkat is megnehezítettük.

Konkoly Csaba: – Hullámzó mérkőzést játszottunk, ami részben a mi hibáinknak köszönhető. Gratulálok a csapatomnak, amiért a második félidőben másodszor is sikerült megnyernünk a mérkőzést. Sok volt az eladott labda mindkét játékrészben, de a második félidőre a védekezésünkön sikerült javítanunk. Büszke vagyok a csapatomra, amiért egy percre sem adja fel. Voltak hibáink, amiket ki kel javítanunk.

Ubornyák Dávid: – Nagyon jó meccset játszottunk, de sajnos hullámzott a teljesítményünk. Sok volt az eladott labda, amit a második félidőre tudtunk csökkenteni, és a védekezésünk is feljavult. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig hajtottak bennünket.