HE-DO B. Braun Gyöngyös – Ceglédi KKSE 30-25
| Kategória: Híreink

Megőrizte veretlenségét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely az első félidőben szinte végig vezetett, a második játékrész elején mégis négygólos hátrányból kellett felállnia a Cegléd ellen. A gyöngyösi játékosok óriásit küzdöttek, a jutalmuk pedig két pont a K&H férfi kézilabda liga 3. fordulójában. 

01 hbbgy cegled 20180916 06

Idegesen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon sok technikai hibát láthattunk, jelentősebb különbség az első tíz percben nem is alakult ki az együttesek között. Sipeki Levente, Urbán Egon és Mitar Markez góljaival 3-2-re vezettünk a meccs első hatodának végén, amihez Tóth Mihály remek védéseire is szükség volt. Lövéseink pontatlanok voltak, így a vendégek a 12. percben egyenlíteni tudtak, de Urbán Egon és Mirko Herceg góljaival tartottuk magunkat, és az első negyedóra leteltével is egál volt: 5-5. Vilovszki és Duris találataival léptünk el kettővel ellenfelünktől, majd Herceg kiállítása miatt öt emberrel folytattunk, amit a ceglédiek ki is használtak, és a 20. percre ismét egyenlő volt az állás: 7-7. Duris volt eredményes emberhátrányban, a kapunkban pedig Buzogány Barna váltotta Tóth Mihályt. Tíz perccel az első félidő vége előtt a ceglédiek fogyatkoztak öt emberre, Markez pedig gólra váltotta az emberelőnyt, ismét kettő volt ide: 9-7. Konkoly Csaba időkérése után a következő öt percben Duris és Sajin voltak a gólfelelőseink, de hiába védett Buzogány Barna is nagyot, öt perccel a játékrész vége előtt ismét egál volt: 11-11, ami után szinte semmi sem jött össze a mieinknek. A 27. perc végén a vendégek átvették a vezetést, majd először a mérkőzésen kétgólosra növelték az előnyüket (11-13). Támadásban dadogni kezdett a labda a kezünkben, amit kihasznált a Cegléd, és három góllal is meglépett, mire Durisnak sikerült megtörni a hazai gólcsendet (12-14). Időkérés után a vendégek visszaállították háromgólos vezetésüket, amiből a sípszóig nem sikerült faragnunk, így 12-15-ös állásnál vonultunk szünetre.

01 hbbgy cegled 20180916 10

Nem kezdtük jól a második félidőt, egy vendégtalálat után Gábori Mátét kiállították a játékvezetők, így Varsandán a 33. percben emberhátrányból kellett, hogy megszerezze 13. gólunkat. Egy kivédekezett ceglédi akció után Mirko Herceg 14-16-ra szépített, majd Gábori zárkóztatta egy gólra csapatunkat (15-16). A védekezésünk kiválóan működött, így hiába állították ki a játékvezetők két percre Markezt, lehetőséget kaptunk az egyenlítésre, amit Vilovszki révén sikerült is kihasználnunk, a 39. percben 16-16-nál újraindult a mecs. Egy vendéggól után Herceg tartotta ikszen a mieinket, majd a 40. percben Gábori Máté szerzett labdát, amit Varsandán vágott a kapuba, ezzel újra megszerezve a vezetést (18-17). Tóth Mihály büntetőt hárított, Ubornyák pedig visszaállította a kétgólos hazai vezetést, amire legutóbb a 25. percben volt példa. Dávidot fél perccel később kiállították a bírók, a ceglédiek pedig az újabb hetest értékesítve zárkóztak egy gólra (19-18). A játékvezetők ismét kiállítást ítéltek, és megint büntetőt lövettek a vendégekkel, akik a 45. percben egyenlítettek, majd Markez szintén hétméteresből visszavette a vezetést (20-19). István Péter, majd Németh Tamás volt eredményes, a háromgólos gyöngyösi vezetés pedig időkérése sarkallta a vendégek vezetőedzőjét (23-20). Tíz perc volt hátra a meccsből, amikor emberelőnybe kerültünk, Mirko Herceg góljával pedig újra mi mentünk néggyel. A vendégek hosszan támadva szereztek gólt, de Duris válaszolt, így a négygólos gyöngyösi vezetés hét és fél perccel a vége előtt is megvolt (25-21). Óriásit javult a játékunk támadásban, Markez és Herceg pedig gyárották a gólokat, négy perccel a vége előtt már ötgólos előnynek örülhettek a hazai drukkerek (28-23). Másfél perccel a vége előtt, 29-25-nél már zúgott a szép volt, fiúk, nagy ünnep volt a csarnokban, ahol a HE-DO B. Braun Gyöngyös a harmadik fordulóban is megőrizte veretlenségét. Gábori Máté egy üresakpus góllal szerezte meg a 30. találatunkat, a vége 30-25. Mondhatnánk, hogy sima, de nagyon meg kellett küzdeni ezért a két pontért. 


K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – Ceglédi KKSE 30-25 (12-15)

Dr. Fejes András Sportcsarnok, 900 néző
V.: Hargitai, Markó

01 hbbgy cegled 20180916 st 05

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Urbán 2, Németh 1, Sipeki 1, Varsandán M. 3 (1), Ubornyák 1, Gábori 2, Duris 5, Vilovszki 2, Gerdán, Krivokapics 1, Herceg 5, Markez 5 (2), István 1, Sajin 1. Edző: Konkoly Csaba.

CEGLÉD: Aleksza, Mojsilov, Tamási (kapusok) – Zobec 7 (3), Juhász K. 1, Lászlai 4, Hódi 1, Radnic 1, Szabó B., Müller, Gábor 3, Hajdu, Megyeri, Vuckovic 1, Pocsai 5 (2), Campar 2. Edző: Jakab László.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5.

01 hbbgy cegled 20180916 st 02

Jakab László: – Két ellentétes félidőt játszottunk, az első félidőben jó volt a védekezésünk, amiből sok lerohanásgólt tudtunk szerezni. A második félidőben ez nem működött, kritikus szituációban hibáztunk, és a csapatok teljesítménye megfordult, a Gyöngyös felőrölt bennünket.

Pocsai Rajmund: – Egy félidőn keresztül meg tudtuk valósítani, amit megbeszéltünk, koncentráltak voltunk, de a második félidőben, amikor öttel elléphettünk volna, belehibáztunk, és onnantól nem volt megállás a lejtőn. Köszönjük szurkolóinknak, hogy elkísértek bennünket.

Konkoly Csaba: – Óriási mérkőzés volt, amin a csapatunk ismét megmutatta azt az erejét, ami az első félidő kapkodó játéka után megújulást eredményezett. A második félidőre jelentősen javult a kapusteljesítményünk, és a padról belépők is mind hozzátettek, így frissebbek tudtunk maradni. Örülünk, hogy telnek a sorok a lelátón, reméljük meccsről meccsre egyre többen lesznek ránk kíváncsiak.

Ubornyák Dávid: – A Cegléd nagyon megnehezítette a dolgunkat. Az első félidőben kapkodtunk, a védekezésünk sem működött úgy, ahogy kellett volna, ezen sikerült a második félidőre javítanunk, és a lerohanásból szerzett góloknak köszönhetően megnyertük a meccset. Köszönjük szurkolóinknak ezt a fantasztikus hangulatot.