Ismét őrült hangulat és közel telt ház fogadta a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatát a Dr. Fejes András Sportcsarnokban, ahol a mieink a Budakalásszal csaptak össze az élvonalbeli bajnokság 5. fordulójában. A szorosan indult első félidő végére ötgólos előnyt dolgozott ki Konkoly Csaba legénysége, amelynek a második játékrészben is hatalmasat kellett küzdenie, hogy megőrizze hazai veretlenségét, de így sem engedte egy pillanatig sem előnyhöz jutni ellenfelét. Készülhetünk a balatonfüredi vendégjátékra.

01 hbbgy budak 20181006 b 15

Hogy nem lesz könnyű dolgunk a korábban Gyöngyösön is játszó kézilabdásokkal teletűzdelt Budakalász ellen, az már az első pillanatokban érezhető volt. A mérkőzés első öt percében Varsandán Milán büntetőből szerzett találatai és Mitar Markez akciógólja ellenére sem tudtunk előnyhöz jutni, a nyitott védekezéssel kezdő vendégek agresszívan tapadtak a mieinkre, így ötpercnyi játék után 3-3 volt az állás. A 11. percben Tóth Mihály védése után Duris indításgóljával vettük vissza a vezetést (6-5), majd Vilovszki találatával őriztük egygólos előnyünket a 12. percben. Emberhátrányban játszottunk, a mérkőzés derekához közeledve azonban a pályára lépő Krivokapics zseniális passzából Vilovszki újra gólt tudott szerezni (8-7). Nehéz percek következtek, Herceg kiállításával ugyanis bő fél percig kettős emberhátrányban kellett játszanunk, ám Duris büntetőt harcolt ki, amit Varsandán belőtt – ez volt a negyedik értékesített hetese -, és ezzel kettőre tudtuk növelni az előnyünket (9-7). Duris ismét egy megszerzett labdából lőtt gólt, amivel háromra növelte a hazai vezetést (11-8), ez pedig időkérésre sarkallta a vendégeket a 17. percben. Tóth Mihály pillanatai következtek, kapusunk zsinórban három bravúrt is bemutatott, így Herceg találatával négyre tudtuk hizlalni az előnyünket (12-8). Kilenc perccel a játékrész vége előtt Urbán Egont küldték ki a játékvezetők, de sikerült tartani a különbséget, a 24. percben 13-9-re vezettünk, amikor Sipekinek kellett elhagynia a játékteret. A 27. percre két gólra csökkent az előnyünk, amikor István Péter talált a kapuba (14-11), és a félidő végét jelző sípszóig még kettőt közé tudtunk tenni, így 16-11-es állásnál vonultunk a szünetre, a második játékrészt ráadásul kettős emberelőnyben kezdhettük.

01 hbbgy budak 20181006 b 18

Hiába játszhattunk azonban kettővel többen a második félidő elején, sokat bizonytalankodtunk, így a vendégek az első négy percben mínusz háromra zárkóztak. Az 5. percben Varsandán szerezte a játékrész első gyöngyösi találatát, amivel visszaállt a négygólos vezetés (17-13). A továbbra is remekül védő Tóthnak köszönhetően tudtuk őrizni az előnyt, ám növelnünk nem sikerült, sőt Vilovszki kiállításával emberhátrányba is kerültünk a 38. perc derekán. Varsandán újabb hetesgóljával tudtuk 1-2-re hozni a két percet, majd miután kiegészültünk, Duris négy gólra tornázta az előnyünket (19-15). Sokáig azonban nem maradhattunk teljes létszámban a pályán, Sipeki kiállításával ismét emberhátrányba kerültünk a 41. percben. A kiállítás alatt tovább zárult az olló, a 43. percben már csak két góllal vezettünk (19-17), amit Duris háromra módosított, de azt követően a vendégek kapusa, Váczi Dániel szinte minden lövésünket védte, így a sorok rendezése érdekében Konkoly Csaba időt kért a 46. percben. A taktikai szünet megtette a hatását, Urbán és Duris találataival a 49. percre visszaállítottuk a félidő eleji, ötgólos különbséget (22-17). Tóth Mihály védett, majd Urbán az addigi legnagyobb különbséget állította be, hattal vezettünk tíz perccel a vége előtt. Varsandán Milán góljával lett 24-17, amire a budakalásziak edzőjének is lépnie kellett, ismét időkérés miatt állt a játék. Röviddel később emberelőnybe kerültünk, s a meccs is kezdett eldőlni, az utolsó öt percre hatgólos előnnyel fordultunk (25-19). Két vendégtalálat után Varsandán hétméteresből szerezte nyolcadik gólját (26-21), s már csak két perc volt hátra a találkozóból. A végére kaptunk még egy emberelőnyt, és jutott Misi-védés, sőt Vilovszki-gól is, a győzelmünk pedig már nem forgott veszélyben, őrizzük hazai veretlenségünket. Jöhet a Balatonfüred elleni vendégjáték.


K&H férfi kézilabda liga, 5. forduló

HE-DO B. Braun Gyöngyös – CYEB Budakalász 27-22 (16-11)

01 hbbgy budak 20181006 st 02

Dr. Fejes András Sportcsarnok, 750 néző
V.: Altmár, Horváth

GYÖNGYÖS: Tóth M., Manazya (kapusok) – Urbán 2, Németh T., Sipeki, Varsandán 8 (6), Ubornyák 1, Gábori, Duris 6, Vilovszki 3, Gerdán, Krivokapics, Herceg 4, Markez 1, István P. 2, Sajin. Edző: Konkoly Csaba.

BUDAKALÁSZ: Váczi D., Vasvári, Boros (kapusok) – Váczi M., Koncz 2, Czina, Nagy B. 3 (1), Nemes 5, Leimeter, Tóth Á. 2, Simotics, Mazák 2, Tóth K., Koller 4, Bohács 4, Sinkovits. Edző: Forgács Gyula.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 2/1.

01 hbbgy budak 20181006 st 04

Értékelések:

Forgács Gyula: – Nem esélyesként érkeztünk ide, a megerősödött, összeszedett Gyöngyös teljesen megérdemelten nyert. Sok ziccert hagytunk ki, és rengeteg technikai hibát vétettünk, amivel megkönnyítettük ellenfelünk dolgát. Nem azért vagyok elkeseredve, mert kikaptunk, hanem azért, mert helyenként olyan kilátástalanul játszottunk, ami mutatja, hogy bőven van még dolgunk.

Koller Tamás: – Az első félidő végén olyan arcát mutatta csapatunk, amit idén még nem, fegyelmezetlenek voltunk, nem koncentráltunk. A második félidőben többször sikerült a Gyöngyös erős hatosfalát megtörnünk, de nem állt össze a játékunk. Mindig jó ide visszajönni, de kár a vereségért.

Konkoly Csaba: – Óriási koncentráltsággal kezdtük a mérkőzést, sikerül a hazai meccseinket a közönséggel együtt olyan elánnal vívni, amivel rászolgálunk az előbb elhangzott dicsérő szavakra. Gratulálok a csapatnak, az egyéni teljesítmények sokat javultak, jól együttműködött a védelem és a kapus. Gratulálok a Budakalásznak is, most mi nyertünk, de hosszú még a bajnokság.

Varsandán Milán: – Próbáljuk lépésről lépésre építeni a csapatunkat, és idegenben is igyekszünk a karmainkat nyújtogatni, bízom benne, hogy ennek Balatonfüreden már meglesz az eredménye. A szurkolóinknak külön köszönet a biztatásért.