Hazai győzelemmel kezdenénk a bajnokságot
| Kategória: Híreink

Az Orosháza ellen kezdi a bajnokságot a HE-DO B. Braun Gyöngyös, amely magabiztos győzelemmel szeretne indítani.

Szombaton kezdi meg szereplését a K&H férfi kézilabda liga 2019/2020-as idényében a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata. Együttesünk eredményes felkészülésen van túl, mások mellett a BL-szereplő Tatran Presov legyőzésével hangolt az újabb feladatokra. Ligakupa-győztes együttesünk az előző szezonban a hatodik helyen zárta a bajnokságot, és igen impozáns hazai mérleget tudhatott magáénak, a Veszprémen és a Szegeden kívül csak a Balatonfüred tudott ponttal távozni Gyöngyösről. Ezt a sorozatot szeretné átmenteni az új szezonra Konkoly Csaba és legénysége, amihez először a mezőny egyik újoncát, az Orosházát kell legyőzniük.

– Egyértelműen arra készülünk, hogy itthon tartsuk az első két pontot. Szerencsére a felkészülés végére mindenki bevethető állapotba került, de az elmúlt hetekben nehezítették apróbb sérülések a munkánkat. Azonban próbáltuk ebből is kihozni a legjobbat, és kényszerből olyan új elemeket tudtunk beépíteni a csapat játékába, amit sikerrel alkalmazhatunk majd – mondta Konkoly Csaba vezetőedző.

Az Orosháza az idei bajnokság egyik újonca, de nem ismeretlen ellenfél, hiszen korábban éveken át tagja volt az élvonalbeli mezőnynek. A Békés megyeiek olyan rutinos játékosokkal várják az új szezont, mint a korábban Gyöngyösön is szereplő Lele Ákos, vagy a sokszoros válogatott Zubai Szabolcs. A felkészülés során legyőzték a Vecsést és egy góllal alulmaradtak az Egerrel szemben. Szombaton Gyöngyösre érkeznek, és mindent megteszünk majd azért, hogy üres kézzel távozzanak.

Az Orosháza elleni utánpótlás-meccseket csütörtökön játsszuk, serdülőink 14 órától, míg ifjúsági csapatunk 16 órától lép pályára a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

K&H férfi kézilabda liga, 1. forduló
HE-DO B. Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE LINAMAR
2019. augusztus 31. szombat, 18:00
Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Serdülő: 2019. augusztus 29. 14:00
Ifjúsági: 2019. augusztus 29. 16:00