Magabiztosan jutottunk tovább a Férfi Kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában. Csapatunk, a HE-DO B. Braun Gyöngyös az NB II.-es OKTAT 60 Hatvani KSZSE vendégeként 30-18-as győzelmet aratott.

A harmadik fordulóban kapcsolódott be a Magyar Kupa küzdelmeibe a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely az NB II.-ben szépen menetelő, a kupában két NB I/B-s csapatot is búcsúztató Hatvan vendégeként lépett pályára mintegy 250 néző előtt, ami így is telt házat jelentett a Hatvani Kodály Zoltán Általános Iskola tornacsarnokában. Csapatunkból a sérüléséből hosszan lábadozó Milan Sajin mellett az izomhúzódással küzdő Varsandán Milán és az enyhe vádlisérülést szenvedett Ubornyák Dávid hiányzott, azonban így is jól kezdtünk, s már az első félidőben eldöntöttük a továbbjutást: a szünetre tízgólos előnyt dolgoztunk ki (16-6). Konkoly Csaba a második játékrészben igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, aki eddig kevesebbet játszhatott, a különbséget pedig a meccset végigjátszó Németh Tamás és Gábori Máté vezérletével növelni is tudtuk, és végül 12 gólos, 30-18 arányú, magabiztos győzelemmel jutottunk tovább a negyedik fordulóba.

– Mintaszerűen kezdtünk két nagyon lelkes szurkolótábor előtt, mindkét oldalról óriási volt a hangulat, a csapatok talán megérdemelték volna, hogy nagyobb nyilvánosság előtt játsszanak – kezdte értékelését Konkoly Csaba vezetőedző. – Nem becsültük alá az ellenfelünket, igyekeztünk a legjobbat nyújtani, és a fiúk az elején egyértelműsítették is a két osztálynyi különbséget. A második félidő azoké a játékosoké volt, akik eddig kevesebbet játszottak. Ki kell emelni Németh Tamás és Gábori Máté szerepét, akik végigjátszották a mérkőzést, de 25-35 percet mindenki kapott a csapatból. A szokásos edzésritmusnak megfelelően dolgozunk tovább, ezt a mai meccset edzésnek fogtuk fel, és holnap délelőtt már találkozunk is a fiúkkal a csarnokban – zárta szavait a szakember.

Együttesünk számára két nehéz mérkőzés következik a bajnokságban: előbb a Telekom Veszprém, majd a MOL-PICK Szeged csapatát fogadjuk a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.