Hatgólos győzelem Veszprémben
| Kategória: Híreink

Idegenben aratott fontos győzelmet az élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapata, amely 36-30-ra győzte le a Fejér-B.Á.L. Veszprém alakulatát.

Bodor találatával kezdődött a mérkőzés, majd Jaros góljával lett kétgólos a vendégelőny egyetlen perc leforgása alatt. Varsandán is betalált, a 4. percben pedig Jaros kiállításával fogyatkoztunk meg 2-3-as állásnál. A hazaiak egyenlítettek, majd Bodor vette a vállára csapatunkat, és gyorsan visszaállította a kétgólos vendégvezetést, 5 perc elteltével 3-5 volt állás. A 8. perc végén Schmid növelte háromra az előnyünket (4-7), a vendéglátók pedig időt kértek. Tomic azonban lehúzta a rolót, két perc alatt négy védést mutatott be, miközben Jaros termelte a gólokat, így 10 perc elteltével már hat góllal vezettünk (4-10). Emberelőnybe kerültünk, gól azonban a két perc alatt sem itt, sem ott nem született, a 14. percben Schmid törte meg a gólcsendet (4-11), majd Jógát állították ki a játékvezetők. Schmid és Bodor góljaival 6-14-re léptünk meg, amikor Bíró Balázs időkérése állította meg a játékot. A házigazdák felzárkózásba kezdtek, a 21. perc végére 10-15-re jöttek fel, köszönhetően négyperces gólcsendünknek. A játékrész utolsó harmadában kiegyenlítettebbé vált a játék, és a hazaiak a félidő végére három gólra zárkóztak, így 16-19-es állásnál jött a szünet.

A második játékrész elején kétgólosra csökkent a különbség, de Ubornyák, Kovács és Varsandán góljaival a 35. percre sikerült visszaállítanunk a négygólos előnyt (18-22), miközben egy-egy kiállítás volt mindkét oldalon. A 37. percben ismét emberelőnybe kerültünk, amit Jóga váltott gólra, Lakosy találatával pedig újra hat volt közte (18-24). A folytatásban Lakosy vállalta magára a gólgyártást, találataival a 43. percre 19-27-es előnyt dolgoztunk ki, a veszprémiek pedig időt kértek. Tizenöt perccel a vége előtt Ubornyákot állították ki a játékvezetők, de a két perc alatt egyik csapat sem tudott eredményes lenni. A 49. percben Varsandán állította be a tízgólos különbséget (20-30), Lakosy pedig közé tett még egyet. Az 53. percre nyolcgólosra csökkent a különbség (24-32), amikor Bíró Blázs időt kért, egy perccel később pedig emberhátrányba kerültünk, a házigazdák pedig az 56. percre hat gólra zárkóztak (27-33), az 59. perc közepére pedig ötre olvadt az előnyünk (30-35). A győzelmünk ennek ellenére a hajrá egyetlen percében sem forgott veszélyben, végül 30-36-os sikerrel szereztük meg az idegenbeli két pontot.

Farkasaink egy hét múlva a Dabast fogadják.

K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló
Fejér-B.Á.L. Veszprém – HE-DO B. Braun Gyöngyös 30-36 (16-19)
Veszprém, 200 néző
V.: Fekete Tamás, Hajdu Tamás

Veszprém: Balogh, Mojsilov, Gödör (kapusok), Nourelden 2, Grünfelder 5, Preszter, Farkas 3, Pulay 3, Tarabochia 7 (3), Kristóf, Fazekas, Szuharev, Szrnka, Vetési 4, Djukic 3, Draskovics 3. Edző: Danyi Gábor.

Gyöngyös: Tomic, Gyánti (kapusok), Ubornyák 2, Potisk 1, Jaros 4, Varsandán 4, Hegedüs, Lakosy 8 (1), Bodor 6, Schmid 4, Edwards, Gyallai, Gráf 1, Jóga 3, Pietruszko, Kovács 3. Edző: Bíró Balázs.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1.