Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Ubornyák Dávid álmában sem képzelt ilyen remek szezonrajtot magának: egyéni csúcsot jelentő hét góljával könyörtelenül fektette kétvállra a gyöngyösi farkasfalka az Orosházi FKSE – LINAMAR csapatát.

– Örültünk az új szezon mérkőzéseinek kisorsolásakor, hogy első mérkőzésünket a 2019/2020-as bajnokságban tavalyhoz hasonlóan hazai közönség előtt játszhatjuk le. Hogy az újonc Orosháza látogatott hozzánk, tulajdonképpen nem számított, hiszen tudtuk: az első fordulóban minden csapat nagyon motivált lesz. Az Orosháza sem adta könnyen a bőrét, minket pedig kicsit nyomott a teher, hogy az elmúlt szezon meccsei alapján hazai közönség előtt „kötelező” a győzelem. Az első félidőben ezért sem tudtunk nagyon ellépni, ám a második játékrészben már kijött a tudáskülönbség részben a hosszabb és minőségi kispadunknak köszönhetően – mondta Ubornyák Dávid.

A HE-DO. B. Braun Gyöngyös néhány napon belül 21 éves irányítója 1 akciógóllal és 6 sikeres hétméteressel vette ki részét a 32-24-es gyöngyösi sikerből – ennyi gólt egyszerre még egyetlen meccsen sem szerzett sárga-zöld színekben.

– Igaz, hogy a hét találatból hat büntető volt, de a srácok is mondták a meccs után: azokat is be kell ám lőni! Mivel az előző idényben emlékeim szerint csak egyszer álltam oda büntetőt lőni, és azt is kihagytam, nagy személyes sikernek érzem a hat találatomat. Különösen úgy, hogy Markez és Duris előttem kihagyta a büntetőket. Amikor az első hetesemhez odaálltam, azt gondoltam, hogy az ellenfél kapusa csak nem fog meg zsinórban három büntetőt. Szerencsére igazam lett, ráadásul az orosházi kapusok nem is ismerhették a büntető-lövő taktikámat, ugyanis eddig sosem én voltam a kijelölt ítéletvégrehajtó. Most azért esett rám harmadjára a sor, mert a meccs előtti utolsó edzés büntetőpárbaján biztos kézzel értékesítettem a heteseket – magyarázta Dávid.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös friss igazolásai ezen a meccsen mutathatták meg először élesben farkaskörmüket.

– Gödör Bence kapusunk nagyon jól szállt be a mérkőzésbe. A védelem is jól muzsikált előtte, de voltak bravúrvédései is. Hegedűs Márk, aki korábban már játszott nálunk, úgy muzsikált, mintha csak egy rövid kihagyás után tért volna vissza a gárdába. Újvári László meccs végén szerzett két gólja nagy önbizalmat adhat neki a jövőben, Papp Bence az U19-es válogatott meccsek miatt pedig még csak egy hete van velünk, így neki kell még egy kis idő a többiekkel való teljes összhang kialakításához. Összességében büszke vagyok az újoncainkra! – mondta Ubornyák Dávid.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös következő ellenfele a bajnokság egyik TOP-csapata, a Balatonfüredi KSE lesz szeptember 7-én idegenben. A fürediektől az előző szezonban – a Szegeden és a Veszprémen kívül – egyetlen pontocskát sem tudott elcsípni a Gyöngyös.

– Sok új játékosa van a Balaton-partiaknak, így idő kell nekik a teljes összeszokáshoz. Ezért nem bánjuk, hogy már a második fordulóban szembe nézünk velük. Tavaly is szoros meccset vívtunk Füreden, most megpróbáljuk a rossz statisztikánkat javítani ellenük. Nehezen nyertek az első fordulóban a papíron gyengébb Budakalász otthonában, ami további reményekkel kecsegtet minket a minél sikeresebb szereplésre – közölte Ubornyák Dávid.